×

Varoitus

JFolder: :files: Polku ei ole hakemisto. Polku: /data/www/leijonatv3/public_html/media/jw_sigpro/161221 Kirjoja

×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/jw_sigpro/161221 Kirjoja

keskiviikko, 21 joulukuu 2016 14:11

Lätkäkirja on hyvä viime hetken joululahja - Tästä kovia paketteja pukinkonttiin!

Kirjoittanut

Syksyn 2016 lätkäkirjasato on hyvä! Verkon kiekkosisällöstä huolimatta käyttöliittymistä perinteisin, kirja, on yhä joululahja vailla vertaa. Ainakin näitä kannattaa harkita pukinkonttiin - vielä ehdit kirjakauppaan!


 

Michael Sundstén: Jäähän kohdistunut rakkaus - Kiekkosuuruudet kertovat (Bazar)
Michael Sundsténin toimittama Pohjola-leirin juhlakirja Pohjola 60 julkaistiin alkuvuodesta. Vain puoli vuotta myöhemmin ilmestyi Jäähän kohdistunut rakkaus, haastattelukirja, jossa 20 suomalaista kiekkosuuruutta kertoo omin sanoin uratarinansa.

Kirja on 379-sivuinen järkäle, jonka toimituksellinen idea tarjoaa lukijalleen melkoisen haasteen - haastattelut on nimittäin tallennettu kirjan sivuille puhekielellä. Ratkaisu on rohkeudessaan täyden kympin arvoinen. Tekstin lukeminen saattaa ajoittain tuntua raskaalta, mutta samalla se pakottaa lukijan keskittymään. Puhekieli on myös ”allekirjoitus”, Sundstén antaa pelaajien kertoa tarinansa omalla äänellään ilman toimittajan tulkintoja. Tänä päivänä se on kunnioitettava lähtökohta.

Valtaosa kuvista on peräisin pelaajien kotialbumeista, mikä tukee teoksen toimituksellista ideaa. Kirjan selässä on numero 1, joten kakkososaa on perusteltua jäädä odottelemaan.
Loppuun vielä kirjan pelaajien nimet: Reukku, Mölli, Tappaja, Upi, Hexi, Numppa, Mara, Porre, Mate, Pantteri, Juti, Essi, Rintsi, Lyde, Antsu, Lapa, Jusa, Vadu, Joppe ja Sasha. Tunnistatko?
Ken Dryden: Elämää suurempi peli (Minerva)
Yli kolmen vuosikymmenen pituinen odotus on lopultakin ohi! Kaikkien aikojen parhaaksi jääkiekkokirjaksikin arvioitu The Game (1983) on saanut suomennoksen - kiitos, Minerva Kustannus! Elämää suurempi peli tarjoaa hienon näkökulman jääkiekkoon Montreal Canadiensin kauden 1978-79 vinkkelistä tarkasteltuna. Kirja mm. kertoo pelaajan kokemana, miten dynastiat rakennetaan ja mikä saa ne lopulta murenemaan. Kirjailija-maalivahti Ken Dryden voitti urallaan peräti kuusi Stanley Cupia.
Paavo Nurmi: Kärpät - Pohjoisen kiekkopeto (Mistake Media)
Kärppien 70-vuotiskirja on viimeisen päälle tyylikäs juhlateos. Lähes 500-sivuinen ja tummasävyinen järkäle saattaa nuoresta henkilöstä tuntua raskaalta luettavalta, mutta varttuneemmalle jääkiekon ystävälle paketti on houkutteleva. Kirja kertaa myös aallonpohjat kaunistelematta. Kuvitus on onnistunut erinomaisesti. Tätä teosta myytäneen paljon.

Kärppien juhlakirja ehdolla Vuoden urheilukirjaksi
Aika uusille sankareille - Rauman Lukko 80 vuotta (Rauman Lukko)
Aivan loistava seurakirja tarjoaa katsauksen Lukon toimintaan juhlavuonna 2016. Teksti on pilkottu lyhyisiin kappaleisiin, joten kirjan lukeminen onnistuu myös pala palalta silmäillen. Kirjassa on valtavasti kuvia, joiden laatu toki vaihtelee, mutta siitä ei tässä kannata tehdä ongelmaa. Onnittelut Raumalle, hyvää työtä!
Harri Pirinen: Nuorten jääkiekon maailmanmestarit (Minerva)
Kirja käynnistyy kriittisesti vuoden 2014 poikien MM-kotikisojen katastrofaalisesta puolivälieräpelistä (Ruotsi voitti 10-0). Jatko onkin sitten yhtä juhlaa. Tämän aukeaman kirjoista tämä saattaa olla se, jonka arvo nousee eniten ajan myötä. Kirja nostattaa hienolla tavalla pintaan muistot ehkä kaikkien aikojen kotikisoista.
Marko Lempinen: Läpi helvetin - Marko Jantusen tarina (Otava)
Vuoden 2016 parhaana jääkiekkotoimittajana palkitun Lempisen teos on syksyn myyntimenestyksiä ja kirja isommista asioista kuin jääkiekko. Teos on kannesta kanteen kova ja suorasukainen. Kirjakaupassa sen voisi sijoittaa urheilukirjojen sijaan jännityskirjojen osastolle. Jantunen ei ole säästellyt itseään vähääkään avatessaan demoneitaan Lempiselle. Loppu on kuitenkin toiveikas.
Jukka Rautio - Marko Leppänen - JP Mikola: Laukauksia - Liigakausi 2015-2016 kuvina (Emu)
Suomen johtaviin kiekkokuvaajiin lukeutuvan Jukka Raution kuvateos Laukauksia ilmestyy jo yhdeksännen kerran. Kirjoittajakaksikko on palkittu vuoden jääkiekkotoimittajina, joten tekstien laatu on priimaa. Pakollinen hankinta jokaisen lätkäfanin hyllyyn, siihen Jääkiekkokirjan viereen!
Hannu Kauhala: Mies joka vei Leijonat mitaleille (Tammi)
Pitkän linjan kiekkotoimittajan Hannu Kauhalan teos Pentti Matikaisesta, joka valmensi Leijonille ensimmäiset arvokisamitalit. HIFK:n fanitkin lukevat tämän kirjan suurella mielenkiinnolla. Kirjansa sivuilla Matikainen antaa myös kunnon löylytyksen Jääkiekkoliitolle. Kirjan viimeisessä kappaleessa ”Sir Pentti” pohtii hienolla tavalla valmentajuutta. Matikainen on ehdottomasti kirjansa ansainnut.
Juhani Tamminen - Tami - 50 vuotta jääkiekon ammattilaisena (Docendo)
Juhani Tamminen ei jätä ketään kylmäksi - osa rakastaa, osa ei voi sietää. Jos pidit Tamin aiemmista kirjoista, pidät tästäkin. Vaikka teos on Osku Valtosen toimittama, jokaisessa kirjan lauseessa kaikuu päähenkilön oma ääni. Olisiko kirjamarkkinoilla tilaa jonkun oikeasti ulkopuolisen toimittajan näkemykselle  Tammisesta? Kirjan viimeinen virke - Tamin motto - on timanttia: ”Voittaja ei koskaan luovuta - luovuttaja ei koskaan voita.”


 


Jääkiekkokirja 2017
Suomi-kiekon virallinen tilastovuosikirja. Kertoo kaiken oleellisen kotimaisesta ja kansainvälisestä jääkiekosta. Mukana tuhansia pelaajia ja yli tuhat kuvaa!


Kirjojen kannet avautuvat suurempina kuvagalleriassa - klikkaa kuvaa:

{gallery}161221 Kirjoja{/gallery}

 

Olet nyt

Lisää mediauutisia