torstai, 01 marraskuu 2018 14:57

Maailmanmestari Juho Lammikko palaa Hartwall Arenalle Panthers-paidassa - "Onhan tämä aika hienoa"

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Juho Lammikko. Juho Lammikko. Joni Hildén

Helsingissä on ilmassa jääkiekkojuhlan tuntua, kun Hartwall Arenalla pelataan kaksi NHL:n runkosarjan ottelua. Winnipeg Jetsin ja Florida Panthersin kohdatessa kaukalossa nähdään kolme suomalaista pelaajaa. Heistä yksi on vasta Panthersin kokoonpanoon nostettu Juho Lammikko.

- Kun näin nämä pelit niin ajattelin, että olisihan se mukava päästä pelaamaan. En kuitenkaan mitään tavoitetta asettanut. Nyt kun pääsin mukaan, niin onhan tämä aika hienoa, Lammikko totesi.

Lammikko, 22, on ehtinyt ennen torstain kamppailua pelata kahdeksan ottelua Panthersien paidassa. Suomessa porilaisnuorukainen ei ole kovin tunnettu, sillä liigassa pelejä on alla vain 25. Pohjois-Amerikassa jo viidettä kautta pelaavalle laitahyökkääjälle pääsy Suomeen pelaamaan NHL-pelejä oli yllättävä.

- Vasta siinä vaiheessa, kun mentiin New Yorkiin pelaamaan, niin aloin tajuamaan, että nyt tullaan Suomeen, Lammikko fiilisteli.

Porilaispelaaja lähti heti NHL-varauksen saatuaan Pohjois-Amerikkaan, jossa hän pelasi ensin pari kautta OHL:ssä Kingston Frontenancsissa ja yhden pelin AHL:ssä Portland Piratesissa. Panthersin vuoden 2014 draftissa kolmannella kierroksella varattu Lammikko pelasi parilla edellisellä kaudella Springfield Thunderbirdsissä, Panthersin farmissa.

- Kyllä se auttoi henkilökohtaisesti, että lähdin silloin ja neljä vuotta ehdin pelata, ennen kuin pelasin ensimmäisen pelin NHL:ssä, Lammikko vakuutti.

Lammikon olemuksesta huomaa, että hän nauttii työstään NHL:n puolella. Nuori mies elää juuri nyt sitä unelmaansa, joka hänellä on pienestä pitäen ollut. Tyytyväisyyttä lisää se, että asiat NHL:ssä hoituvat erinomaisesti.

- On tässä hienoa olla. Maailman parhaassa liigassa kaikki hoidetaan täydellisesti. Ei ole mitään valittamista mistään. Ei minulla liigassa tai AHL:ssäkään valittamista ole ollut, mutta täällä kaikki tehdään ison maailman tyyliin, Lammikko iloitsi.

Juho Lammikko oli voittamassa yhdessä Patrik Laineen kanssa nuorten MM-kultaa vuodenvaihteessa 2016. Turnaus pelattiin Hartwall Arenalla, jolle kaksikko nyt palaa eri joukkueissa. Otteluaamuna Lammikko ei muistellut enää noita kisoja, vaan keskittyminen oli jo illan ottelussa, joka alkaa kello 20.

Juho Lammikon pelaajakortti NHL.comissa

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta