maanantai, 07 joulukuu 2020 11:36

U20 SM: Syyskauden kovin maalintekijä tulee Ässistä – Katso tilastokooste

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Leevi Viitala (vas.), Jesper Tarkiainen ja Oliver Kapanen muodostavat U20 SM-alkusarjan maalipörssin kärkikolmikon. Leevi Viitala (vas.), Jesper Tarkiainen ja Oliver Kapanen muodostavat U20 SM-alkusarjan maalipörssin kärkikolmikon. Riku Laukkanen / Jari Mäki-Kuutti

U20 SM-alkusarjan maalipörssin kärjessä on Ässien Leevi Viitala. Parhaiden maalintekijöiden kärkikolmikko on kantanut isoa vastuuta joukkueidensa maalinteosta.

19-vuotias Leevi Viitala on tehnyt 22 ottelussaan 19 maalia. Ässien oma kasvatti pelasi U20-ikäluokassa jo viime vuonna täyden kauden ja teki runkosarjan 52 ottelussaan 18 maalia.

Kuluvalla kaudella Viitala teki 10:ssä ensimmäisessä ottelussaan neljä maalia, mutta löysi sen jälkeen huippuvireen: KooKoota vastaan hän iski viisi maalia ja onnistui viiden ottelun maaliputkensa aikana kaikkiaan 10 kertaa.

Viitala on tehnyt Ässien syyskauden maaleista yli viidenneksen.

KalPan Oliver Kapanen teki debyyttinsä U20:ssä jo viime kaudella, mutta pääosa kaudesta kului KalPan B-nuorissa: 44 ottelussa syntyi 23 maalia.

Tällä kaudella 17-vuotias tulokassentteri oli huippuvireessä erityisesti marraskuun otteluissaan. Hän teki kuukauden seitsemässä ottelussaan yhteensä yhdeksän maalia ja juhli hattutemppua niin TUTOa kuin Tapparaakin vastaan.

Jokerien Jesper Tarkiainen teki viime kaudella Tarkiainen teki U20-ikäluokan 46 ottelussaan 19 maalia. Kuluneella syyskaudella hän on ollut joukkueensa paras maalintekijä.

19-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt 19 ottelussaan 17 maalia ja kirjannut tililleen kolme hattutemppua. Tarkiainen on ollut tehokas ylivoimatilanteissa, joissa on syntynyt kuusi maalia. Tarkiainen on tehnyt lähes 23 % Jokerien kaikista kauden maaleista.


Etsi sivustolta