keskiviikko, 07 lokakuu 2020 12:36

U18 SM: Alkukauden kärkivahdit vakuuttavat tilastoillaan – katso kooste

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kärppien Visa Vedenpään kausi U18 SM-sarjassa on käynnistynyt ilman tappioita. Kärppien Visa Vedenpään kausi U18 SM-sarjassa on käynnistynyt ilman tappioita. Jari Mäki-Kuutti

Tulevaisuuden huippumaalivahdit ovat antaneet alkukaudella hienoja näyttöjä osaamisestaan U18 SM-alkusarjassa. Maalivahtitilastojen kärjessä on myös kansainvälistä väriä.

Ilveksen Ondrej Bizon on alkusarjan tilastokärki torjuntaprosentilla mitaten. Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava 16-vuotias tshekki esiintyi viime kaudella maansa U16-maajoukkueessa ja avasi kautensa Ilveksen U20-ikäluokan peleissä. Syys-lokakuun otteluissaan U18 SM-sarjassa Bizon on torjunut voitot Sportia ja JYPiä vastaan. Sunnuntaina JYPiä vastaan Bizon pysäytti peräti 45 kiekkoa ja päästi vain yhden laukauksen taakseen.

Kärppien keväällä 15 vuotta täyttänyt Visa Vedenpää pelasi viime kaudella pääosin Kärppien C-nuorissa ja oli mukana myös Pohjola-leirillä. 183-senttinen torjuja aloitti kautensa Kärppien U16:n mukana, mutta on torjunut sen jälkeen neljä voittopeliä U18:ssa 94,0 %:n varmuudella ja päästänyt vain 1,47 maalia ottelua kohden. Vedenpään maalikeskiarvo on tilastovertailun ylivoimainen ykköslukema. Vedenpää on ollut alkukaudella mukana kaikkien kolmen juniori-ikäluokan ottelukokoonpanoissa.

SaiPan Kalle Varis aloitti kautensa huimasti kahdella nollapelillä. Varis on kantanut päävastuuta lappeenrantalaisten maalilla torjuntaprosentilla 92,9. Viime kaudella hän debytoi U16-maajoukkueessa ottelussa Saksaa vastaan.

U17-ikäluokan maajoukkuevahti, KalPan Milo Marttinen on ollut sarjakakkosena olevan joukkueensa kantavia voimia alkukaudella. Marttinen pysäytti kauden neljässä ensimmäisessä ottelussaan  kiekkoja 95,0 %:n varmuudella. 16-vuotias Marttinen on debytoinut myös KalPan U20-joukkueen kokoonpanossa syksyn aikana.
 

Olet nyt

Etsi sivustolta