maanantai, 05 lokakuu 2020 12:31

U18 SM: Kärpät muhkeassa voittoputkessa – "Yksilöpuolen ominaisuuksista parempia eväitä jatkoon"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U18 SM: Kärpät muhkeassa voittoputkessa – "Yksilöpuolen ominaisuuksista parempia eväitä jatkoon" Jari Mäki-Kuutti

Kärpät johtaa U18-ikäluokan SM-alkusarjaa. Joukkue porskuttaa kahdeksan ottelun voittoputkessa. Oululaisten syyskauden ainoa tappio on tullut tähän mennessä avauskierroksella, kun JYP haki vierasvoiton jatkoajalla.

– Erikoisesta tilanteesta lähdimme kauteen liikkeelle. Tuloksellisestihan kauden avaus on ollut meiltä loistava, kun kaikista yhdeksästä pelistä olemme saaneet pisteitä, Kärppien päävalmentaja Jari Karppinen kertoo.

– Pelin kehittämisessä olemme tietenkin vähän myöhäisemmässä aikataulussa, mutta mennään eteenpäin peli kerrallaan. Samat ongelmat sitä on varmasti muillakin joukkueilla.

Viikonloppuna Kärpät oli vieraskiertueella ja voitti lauantaina Porissa Ässät 5-2 ja sunnuntaina Vaasassa Sportin 5-3.

– Olemme onnistuneet pelaamaan useimmiten 60 minuuttia aktiivista peliä, muutamia heikkoja hetkiä lukuunottamatta. Olemme pystyneet paineistamaan hyvin vastustajaa ja liikuttamaan luistinta. Vahva puolustaminen on kaiken tekemisen pohjalla.

Ässät pystyi lauantaina haastamaan Kärppiä viime minuuteille saakka, kunnes osumat tyhjiin toivat lopullisen ratkaisun. Sportia vastaan Kärpät osoitti vahvuutensa nousemalla voittoon avauserän 1-3-tappioasemasta.

– Hyökkäyspeliä meidän on saatava monipuolisemmaksi. Sen kanssa pitää alkaa tekemään entistä enemmän hommia nyt, kun perusviisikkopelimme alkaa olla hyvällä tasolla.

– Yksilöpuolella pelaajien ominaisuudet paranevat koko ajan ja sitä kautta saamme parempia eväitä kevättä kohden koko joukkueelle. Maalivahtimme (Visa Vedenpää ja Niklas Kokko) ovat pelanneet hyvin. Kapteeni Miro Järvenpää johtaa joukkuetta esimerkillään. Joukkue on suorittanut aika tasaisesti ja sitä kautta on hyvä rakentaa kautta eteenpäin, Karppinen päättää.

Kärppien jälkeen sarjan kakkosena oleva KalPa on pelannut myös  syyskaudella erinomaisesti. KalPa on jäänyt yhdeksässä ottelussaan vain kerran ilman pisteitä. KalPan maaliero on sarjan paras, +20. Joukkue on tehnyt yhtä paljon maaleja kuin Kärpät. Vain sijalla 10 olevan Tapparan maalimäärä menee kärkijoukkueiden edelle.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta