perjantai, 08 marraskuu 2019 17:57

Rakkaiden vihollisten kohtaaminen: SaPKo mittaa viime vuoden Suomen cupin voittajan Ketterän kunnon

Kirjoittanut Terhi Varjonen
SaPKon Tatu Vihavainen ja Ketterän Jarno Lippojoki SaPKon Tatu Vihavainen ja Ketterän Jarno Lippojoki Terhi Varjonen

Hartwall Arenalla ratkotaan Suomikiekko-päivän kunniaksi jääkiekon Suomen cupin voittaja. Toisistaan ottavat mittaa viime vuoden cup-voittaja Imatran Ketterä ja SaPKo Savonlinnasta. Rakkaat viholliset kohtaavat nyt isolla kirkolla.

Ketterän kapteeni, puolustaja Jarno Lippojoki odottaa jo illan ottelua. Kokemukset viime vuoden finaalista olivat hienot, ja kun se huipentui vielä voittoon, ovat odotukset korkealla. 

– Lähdetään hakemaan sitä samaa voittoa. Oli viime vuonna tosi hieno kokemus ja on hienoa päästä pelaamaan. Eikä niitä pyttyjä ole kellään liikaa!

Yhtä innokkaasti illan peliä odottaa myös SaPKossa vasemmassa laidassa hyökkäävä Tatu Vihavainen.

- Onhan tämä hienoa! Me kohdataan runkosarjassa kuusi kertaa ja treenipelit päälle, ja nyt tämä finaali, innostuu Vihavainen.

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että mikään muu joukkue ei olisi voinut olla parempi vastustaja. Joukkueiden välillä vallitsee selvästi viha-rakkaussuhde.

SaPKolaisille kokemus pelata isolla areenalla ja ison yleisön edessä on uusi. Vihavainen arveleekin, että aluksi taitavat molemmat joukkueet hieman katsella puolin ja toisin. Mutta aika nopeasti ympäristö unohtuu, ja merkittävää on vain se, mitä tapahtuu jäällä.

Areenalle on tulossa runsaasti Ketterän ja SaPKon faneja. Lippojoki toivoo, että myös muut tulisivat kannustamaan.

- Voisivat tulla katsomaan minkälaista on Mestis-kiekko. Se kuitenkin eroaa jonkin verran liigakiekosta, vinkkaa Lippojoki.

Olet nyt

Etsi sivustolta