tiistai, 05 marraskuu 2019 09:43

Suomen Cup: SaPKo valmis haastamaan Ketterän

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: SaPKo valmis haastamaan Ketterän Pasi Mennander

Suomen Cupin kannusta käydään tänä vuonna tiukkaakin tiukempi taistelu. Hallitseva mestari Imatran Ketterä pitää lujasti kiinni pokaalista, kun taas finaalivastustaja SaPKo haluaa riistää sen itselleen.

- Suomen Cupin finaali on hieno kokemus ja osalle pelaajista ensimmäisiä tilaisuuksia pelata Hartwallilla. Aina kun pelataan pytystä, niin panos on kova. Tehdään kaikkemme, että saadaan pytty Savonlinnaan, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen lupaa.

Räsänen muistelee, että SaPKo on ollut Suomen Cupin finaalissa ”jo vanhan Cupin aikaan” ja nyt toista kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana, jolloin turnaus on taas ollut ottelukalenterissa.

- Voittoa ei ole vielä tullut. Totta kai nyt halutaan saada pytty kotiin.

Räsänen mainitsee, että Ketterä on materiaaliltaan kenties ylivoimaisin joukkue Mestiksessä, joten finaali on SaPKolle iso haaste ja hyvä mittari. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kaksi kertaa sarjaotteluissa, ja molemmilla kerroilla Ketterä oli niukasti parempi.

Hänen mielestään finaali on SaPKolle aika iso vuori kiivettäväksi, mutta he käyttävät kaikki keinot valloittaakseen sen vuoren.

- Ketterä on selkeä ennakkosuosikki viime vuoden Cupin voittajana ja Mestiksen mestarina. Meillä on aina ollut hyviä ja tasaisia pelejä. Uskon, että tulee loistava finaali kaiken kaikkiaan.

SaPKo on Mestiksen sarjataulukossa kärkisijoilla, mutta Räsänen ei tuijota taulukkoa vaan oman joukkueensa peliä. Kausi on edennyt nousujohteisesti vähän hankalan alun jälkeen, eli suunta on oikea.

- Pelin sisällä oli paljon vaihteluja, ja meille tehtiin paljon maaleja alkukaudesta, meni seitsemääkin peliin. Nyt on vähän tilkitty kaverin maalintekoa meidän suuntaan ja ollaan aikataulussa ajatellen joukkueen tavoitteita.

Räsänen on tyytyväinen siihen, että joukkue menee oikeaan suuntaan, tosin tekemistä on vielä paljon. Pelin täytyy kehittyä edelleen.

- Joukkue on hyvin sitoutunut ja harjoittelee hyvin. Sillä puolella ei ole ongelmia. Meillä on nuoria ja nälkäisiä poikia, jotka oikeasti haluavat mennä uralla eteenpäin. Se paistaa päivittäisessä tekemisessä, hän kehuu.

SaPKon työnjako on Räsäsen mukaan selkeä. Valmentajat pitävät päivittäisen tekemisen laadultaan sellaisena, että joukkue pystyy taistelemaan joka ilta runkosarjapelin voitosta tai perjantaina Suomen Cupin voitosta. Taso ja rima pidetään riittävän korkealla, että on mahdollisuus voittaa

- Pelaajien tehtävä on vaatia toinen toisiltaan, että pysytään sillä tasolla, valmentaja linjaa.

Ketterä ja SaPKo ottavat yhteen Hartwall Arenalla tämän viikon perjantaina, 8.11. järjestettävänä Suomi-kiekkopäivänä. Nähtäväksi jää, juhlitaanko voittoa Imatralla vai Savonlinnassa.

Suomen Cupin finaali alkaa klo 19, mutta Areenalle kannattaa tulla jo hyvissä ajoin: ovet aukeavat klo 14 ja tapahtumia riittää koko iltapäivän ajan. Suomi-kiekkopäivään on vapaa pääsy, mutta sisäänpääsy edellyttää Ticketmasterin järjestelmästä etuukäteen tulostettavaa ilmaislippua. Kotikatsomoihin Suomen Cupin finaalin välittää Ruutu+.
 

Lue lisää:
- 8.11. Suomi-kiekkopäivän ohjelma

Olet nyt

Etsi sivustolta