torstai, 19 syyskuu 2019 09:08

Suomen Cup: KOOVEE luottaa luisteluunsa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: KOOVEE luottaa luisteluunsa Riku Laukkanen

Tampereen KOOVEE teki pieniä muutoksia omaan peliinsä Suomen Cupin välierää varten, sillä päävalmentaja Miikka Kuusela halusi ottaa vastustajan vahvuudet pois. KOOVEEn taktiikka onnistui ensimmäisessä kohtaamisessa, sillä Suomen Cupin mestaruutta puolustava Imatran Ketterä kaatui 4-0.

- Ketterä on tähän vaiheeseen kovin mahdollinen vastustaja, Suomen Cupin ja myös Mestiksen suurin voittajasuosikki. Ketterä pelaa liikkuvaa ja hyökkäysvoittoista peliä, ja me on vähän viilattu omaa sapluunaa, Kuusela selittää ja lisää KOOVEEn ottavan Suomen Cupin tosissaan.

- Tavoitellaan finaalipaikkaa. Suomen Cup ei ole meille pelkkää harjoittelua, hän kertoo joukkueen tavoitteet.

Finaalipaikat ratkeavat perjantaina, kun KOOVEE ja Ketterä sekä ensimmäisen ottelun voittanut SaPKo Savonlinnasta ja Kokkolan Hermes ottavat toisen kerran yhteen.

Kuusela on ensimmäistä kautta KOOVEEn päävalmentajana ja on tyytyväinen, ettei hänen tarvinnut ”ihan pystymetsään hypätä”.

- Porukassa on aika paljon tuttuja pelaajia vuosien varrelta. Tiedän heidän vahvuutensa ja kehittämisen kohteet. Ja seura on järjestänyt asiat hyvin. Pystytään harjoittelemaan ammattimaisesti.

KOOVEE pitää joukkuepalaverin viikon päätteeksi lauantaina ja käy läpi tähän asti pelatut ottelut. Niiden pohjalta laaditaan tavoitteet ensi viikolla käynnistyvälle sarjakaudelle. Kuuselan mielestä tavoite on pudotuspeleissä.

- Ensimmäinen asia oli saada arki sellaiseksi, että se mahdollistaa isompien tavoitteiden tai visioiden tavoittelun. Nyt pitää luoda sellainen tie, että meidän on mahdollista menestyä myös sitten keväällä.

Kuusela kuvailee joukkueensa pelaavan raikasta ja liikkuvaa hyökkäyspeliä. Hän toteaa tyytyväisenä, että käsissä on joukkue, jolla pystyy menestymään.

- Luistelu määrittää peliä paljon jo tällä hetkellä, ja siihen tässä panostetaan. Kun ajatellaan pelureita, niin siinä on sekoitus kokeneita ja nuoria lahjakkaita kavereita.

Olet nyt

Etsi sivustolta