tiistai, 03 syyskuu 2019 15:00

Suomen Cup: Yllättäjä Peurunka HT ei heiluta valkoista lippua

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Laukaalla eletään parhaillaan Suomen Cup -huumaa. Laukaalla eletään parhaillaan Suomen Cup -huumaa. Julia Hakkarainen

Peurunka HT:n päävalmentaja Jani Hakkarainen sanoo Suomen Cup –huumassa nähneensä, miten iso vaikutus joukkuehengellä ja joukkueen yhteisellä meiningillä on. Se kantaa pitkälle.

- Ei me ehkä laskettu, että ihan näin pitkällä ollaan. Mutta tiedettiin, että se on mahdollista. Nyt päästään nauttimaan kovan työn tulosta, pelaamaan kovia pelejä ja mittaamaan omaa tasoa, hän miettii joukkueen valmistautuessa Suomen Cupin kolmanteen kierrokseen.

Hakkarainen arvelee, että II-divisioonassa pelaava Laukaan Peurunka HT voi olla monelle aikamoinen yllätys Suomen Cupissa, sillä seura toimii vasta toista kauttaan.

- Me on saatu hyvä startti seuratoimintaan ja koitetaan viedä hommaa kovaa vauhtia eteenpäin. Lyhyessä ajassa on tullut paljon hyvää, sillä viime kausi oli ensimmäinen vuosi ja heti päästiin nousemaan ylempään sarjaan, hän kertaa seurahistoriaa ja toteaa tyytyväisenä, että kiekkofanit ovat alkaneet löytää tiensä hallille.

- Pelaajat nauttii, viihtyy ja tykkää olla hallilla. Silloin ollaan oikealla tiellä, kun kaikki nauttivat tekemisestä.

Hakkarainen pitää Suomen Cupia erittäin positiivisena kokemuksena ja luettelee joukkueen saaneen siitä jo paljon hyötyä: laadukkaita pelejä kovilla panoksilla sekä kunnon kamppailuja.

- Pelaajista huomaa, että on löytynyt uutta kipinää. Alkukaudesta on treenattu kovasti ja tehty töitä. Se antaa varmasti lisää virtaa, kun saa heti alkukaudesta tämmöisiä palkintoja. Ja uskoa pitkälle läpi tumman syksyn ja talven.

Peurunka HT lähtee positiivisin fiiliksin sarjapeleihin tämän kuun lopulla, vaikka onkin sarjanousijana altavastaaja.

- Nöyrin mielinhän sarjaan pitää lähteä tekemään töitä ja katsomaan, mihin se riittää. Joukkueella on tällä hetkellä semmoinen lento päällä, että jos saadaan se tarttumaan tuohon sarjaan, niin siellä voi odottaa jopa menestystä, Hakkarainen tuumii.

Päävalmentaja sanoo luotsaavansa hyvin liikkuvaa porukkaa, jolla on tosi hyvä joukkuehenki ja yhteinen tekemisen meininki.

-Työteliäs porukka, mutta mennään kuitenkin pilke silmäkulmassa. Tärkeintä on, että jätkät nauttii tästä tekemisestä ihan älyttömästi. Sen kyllä huomaa jäällä.

Peurunka HT jatkaa pelejään Suomen Cupissa sillä asenteella, että ennen peliä ei nosteta käsiä pystyyn eikä heilutella valkoista lippua. Joukkue lähtee taistelemaan, eikä yksikään vastustaja pääse helpolla.

- Sen verran kovia pelejä on tulossa, että saadaan aika kova iltapuhde tehdä aina. Mutta katsotaan sitten pelien jälkeen, miten kävi, Hakkarainen linjaa.


Lue lisää: Suomen Cupissa edessä kolmas kierros

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta