perjantai, 30 elokuu 2019 14:37

Suomen Cup: S-Kiekko luottaa luisteluvoimaansa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

Seinäjoen S-Kiekon uusi päävalmentaja Pasi Määttänen odottaa innoissaan Kauhavan He-Kin ja Kruunupyyn IKK:n kohtaamista Suomen Cupissa perjantaina ja lauantaina.

- Joukkue saa kunnon pelejä alle, ja minä näen peleissä sen, mitä pelaajat tekevät jäällä ja miten he suoriutuvat näistä otteluista. En ole aikaisemmin tuntenut pelaajiani, olen toki nähnyt heitä päivittäin harjoituksissa, hän listaa Suomen Cupin hyödyt.

Tällä kaudella S-Kiekon valmentajaksi tullut Määttänen jatkaa, että kaikki tähtää tulevaan talveen ja Suomi-sarjaan, mutta samalla pelataan voitoista. S-Kiekko haluaa menestyä myös Suomen Cupissa.

- Mutta välttämättä ei pelata kaikkia otteluja ihan lopullisella kokoonpanolla. Meillä on porukassa A-juniori-ikäisiä pelaajia, jotka ovat miesten pelien kynnyksellä. Haluan testata heitä miesten puolella, sillä he ovat potentiaalisia edustusjoukkueen pelaajia.

S-Kiekko lähtee tulevaan kauteen menestymään. Määttäsen sanoin ajatus on se, että joukkue pystyy suoriutumaan hyvin ja voittamaan otteluja. Se onnistuu, kun jokainen pelaaja tietää oman tehtävänsä, ja pelaajilla on hyvä joukkuehenki, joka näkyy sitten peleissä.

- Haluan, että pelaajilla on hyvä ja turvallinen olo, kun he aloittavat ottelut. He tietävät, mitä me ollaan tekemässä, ja pystyvät pelaamaan vapautuneesti jokaisessa ottelussa.

Määttänen ruotii, että hänen joukkueensa on luisteluvoimainen ja pyrkii pelaamaan nopeaa jääkiekkoa. Porukassa on paljon hyviä ja nopeita luistelijoita, ja se on S-Kiekon vahvuus. Kaudelle ei ole vielä asetettu tavoitteita, sillä ne sovitaan yhdessä pelaajien kanssa syyskuun aikana.

- Kautta varmasti pilkotaan tavoitteiden osalta. Mutta varmasti yksi tavoite on parantaa viime kauden sijoitusta, hän viittaa siihen, että keväällä joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Mitä Suomen Cupiin tulee, S-Kiekko luistelee jäälle sillä asenteella, että joukkue selviää tästä viikosta voittajana ja jatkaa pelejä ensi viikolla. Se tarkoittaa oman lohkon voittamista, sillä meneillään olevan toisen kierroksen 12 lohkovoittajaa etenee kolmannelle kierrokselle.

Olet nyt

Etsi sivustolta