keskiviikko, 21 elokuu 2019 07:15

Ketterä yrittää pitää Suomen Cup -kannun Imatralla - Suomen Cupin ensimmäinen kierros pelataan viikonvaihteessa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Viime vuonna Suomen Cupin finaali päättyi Ketterän juhliin Hartwall Arenassa. 8.11. selviää, kuka nostaa mestaruuskannun ilmaan tänä vuonna. Viime vuonna Suomen Cupin finaali päättyi Ketterän juhliin Hartwall Arenassa. 8.11. selviää, kuka nostaa mestaruuskannun ilmaan tänä vuonna. Matti Nenonen

Ketterä kaatoi viime vuonna KeuPa HT:n Suomen Cupin finaalissa 5-2 ja voitti myös Mestiksen mestaruuden kauden päätteeksi. Nyt imatralaiset yrittävät toistaa saman tempun.

- Ei ole tainnut vielä kukaan uusia sekä Suomen Cupin että Mestiksen voittoa peräkkäisinä vuosina. Lähdetään uusimaan kumpaakin ja katsotaan miten käy, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen tuumii.

Ketterä pääsee Suomen Cupissa vauhtiin 4.-7. syyskuuta, mutta mukaan ilmoittautuneet II-divisioonan joukkueet pelaavat ensimmäiset ottelunsa jo tulevan viikonvaihteen aikana. Ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina, ja jatkoon menevät 28 otteluparin voittajat sekä jokaisesta kolmesta lohkosta kaksi parasta joukkuetta. Elo-syyskuun vaihteessa pelattavalle toiselle kierrokselle etenee siis yhteensä 20 II-divisioonan joukkuetta, ja niiden lisäksi toisella kierroksella on 16 Suomi-sarjan joukkuetta.

Lehtosen mielestä Suomen Cupille on selkeä tilaus. Joukkueet saavat pelata merkityksellisiä otteluja jo ennen sarjan alkua, joten peleissä on panosta paljon enemmän kuin tavallisissa harjoitusotteluissa.

- Hyvät, panokselliset pelit ja hyvä meininki yhdistävät joukkuetta tässä vaiheessa. Ainakin viime vuonna me saatiin Suomen Cupista paljon ja oltiin sitten valmiita sarjan alkuun, hän kertoo.

Lehtonen myhäilee muistellessaan viime vuoden Suomen Cupia.

- Se oli meille ikimuistoinen juttu. Me tykättiin Suomen Cupista tosi paljon ja ollaan innoissamme siitä, että päästään taas tänä vuonna siihen kiinni syyskuun alussa.

Suomen Cupin puolivälierät pelataan syyskuun 11. ja 13. päivä ja välierät 18. ja 20. päivä. Loppuottelu pelataan viime vuoden tapaan Karjala-turnauksen yhteydessä järjestettävänä Suomi-kiekkopäivänä perjantaina 8. päivä marraskuuta Hartwall Arenalla.

Minkälaisella porukalla Ketterä sitten lähtee puolustamaan Suomen Cupin voittoa?

- Vaihtuvuus on ollut aika pieni, 60-70 pinnaa on saatu pidettyä joukkueessa. Uudet pelaajat sopivat hyvin joukkoon. Porukassa on hyvä fiilis ja henki, päävalmentaja ruotiija jatkaa, että jos kaikki klikkaa kohdalleen, niin Ketterä on taas vahvoilla.

- Olemme aktiivinen ja liikkuva joukkue. Meillä on hyvä puolustuspää ja paljon kiekollista taitoa. Itse asiassa ollaan pikkusen vielä liikkuvampi joukkue kuin viime vuonna, hän vihjaa.

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta