lauantai, 10 marraskuu 2018 00:05

Suomen Cupin finaali: Lehtonen uskoi omiinsa jo hallille tullessa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen ja Siiri Markkanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomen Cupin finaali: Lehtonen uskoi omiinsa jo hallille tullessa Matti Nenonen

Imatran Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen kertoi uskoneensa omiinsa siitä hetkestä lähtien, kun joukkue lähti kohti Hartwall Arenaa ja Suomen Cupin loppuottelua.

- Minulla oli vahva usko. Me on kasvettu joukkueena vaikeuksien kautta. Taso on välillä heitellyt, mutta koko ajan kaverit on kasanneet itsensä vahvemmaksi joukkueeksi. Jätkillä on semmonen buusti päällä, että uskoin sen kantavan tänäänkin, hän perusteli.

Ja niinhän siinä kävi. Ketterä kaatoi KeuPa HT:n 5-2 (1-0, 1-1, 3-1), ja Ketterän kapteeni Jarno Lippojoki nosti pokaalin ilmaan.

- Meillä oli ensimmäinen erä hyvin hallussa, ja toinen erä oli KeuPan. Mutta siinä toisessa erässä me pystyttiin kuitenkin puolustamaan hyvin, ja hyvä maalivahtipeli (Karolus Kaarlehto) piti meidät pinnalla, Lehtonen ruoti ja jatkoi, että heillä oli etsikkoaikansa kolmannen erän alussa, ja sitä ei hukattu.

-Tehtiin kolmannessa paikoista maalit ja oltiin kärsivällisiä. Uskottiin itseemme, vaikka peli ei välillä kulkenutkaan, ja lopussa saatiin palkinto, valmentaja kertasi päätöserän.

Ketterän puolustusta on kehuttu yhdeksi Mestiksen parhaista, jos ei parhaaksi, ja siitä nähtiin hyvä esimerkki kolmannessa erässä, kun joukkue iski alivoimalla tilanteeksi 4-1.

- Siinä (Konsta) Mesikämmen teki 10-15 sekuntia töitä kulmassa voittaakseen kaksi vastustajaa, ja sillä me saatiin kiekko eteenpäin. Kyllä se kertoo siitä vahvuudesta, mikä meillä on pakistossa, Lehtonen kiitteli takalinjaa.

Lehtonen ei osannut edes kuvailla, kuinka paljon Suomen Cupin voittopokaali merkitsee niin joukkueelle kuin Imatralle. Hän muistutti, että he ovat uusi organisaatio tällä tasolla, eivätkä ole voittaneet vielä mitään Mestis-tasolla.

- Nyt lähdetään kotiin päin. Pokaali kuuluu Imatralle, niin lähdetään viemään se sinne, hän selitti ja lupasi pelaajille pitkän vapaan viikonlopun. Hommia jatketaan vasta tiistaina.

Kapteeni Lippojoki kertoi Suomen Cupin voiton olleen yksi seuran tavoite tällä kaudella. Nyt välietappi on saavutettu ”aika mallikkaalla pelillä”. Hän nautti hakiessaan pokaalin, mutta painotti, ettei se ole hänen vaan yhdessä hankittu joukkueen palkinto.

Kapteeni kävi ottelutapahtumat läpi voiton jälkeen ja tuumi, että ensimmäisessä erässä mentiin aika päästä päähän.

- Molemmat joukkueet varmaan vähän ihmetteli siinä hienoja puitteita, mutta sitten peli lähti rullaamaan, hän naurahti.

Hän myönsi heidän miettineen etukäteen, että miten paljon väkeä isoon halliin tulee. Todennäköisesti molemmilta joukkueilta pääsi helpotuksen huokaus, kun ne kuulivat omiensa kannustuksen. Faneja kun oli tullut paikalle niin Imatralta kuin Keuruulta.

- Tämä oli varmasti hieno kokemus molemmille joukkueille, kun päästiin pelaamaan näin mahtavissa puitteissa. Kyllä sitä nautti tuolla kentällä, Lippojoki sanoi ja lupasi, että Imatralla kylläpidetään jonkinlaiset juhlat.

Pokaali kun kuuluu koko kaupungille.


Suomen Cupin finaalin ottelutilastot löytyvät Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusta.

 

Olet nyt