maanantai, 11 marraskuu 2019 11:32

Nuorten SM: Tilastokärjillä mahdollisuudet huippulukemiin – katso vertailu

Kirjoittanut
K-Espoon Veeti Miettinen johtaa Nuorten SM-liigan maalintekijätilastoa. K-Espoon Veeti Miettinen johtaa Nuorten SM-liigan maalintekijätilastoa. Riku Laukkanen

Nuorten SM-liigan alkusarjaa on jäljellä vielä viimeinen kolmannes. Pörssikärkiä pitävät pelaajat ovat koonneet syyskaudella muhkeita lukuja – eivätkä sarjan ennätyksetkään ole tavoittamattomissa.

Pistepörssi

Pelicansin 19-vuotias Juuso Jämsen on hallinut syyskauden pistepörssiä ja on tällä hetkellä 10 ottelun pisteputkessa. Jämsen on koonnut 22 ottelussaan 32 pistettä, 1,45 pistettä ottelua kohden. Pelicansin pelaajat hallitsivat syyskauden pörssiä myös viime kaudella, kun Waltteri Merelä keräsi 26 ottelussaan peräti 50 pistettä. Nuorten SM-liigan yhden kauden piste-ennätys jäi Merelältä kuitenkin tavoittamatta, kun hän nousi kevätkaudella Pelicansin Liiga-miehistöön. Juuso Jämsen on yli 60 pisteen tahdissa, mutta onko Eemeli Suomen viiden vuoden takainen piste-ennätys (79) liian kova?

Maalipörssi

K-Espoon 18-vuotias laitahyökkääjä Veeti Miettinen on pelannut viimeiset 10 otteluaan maali per peli –tahdilla ja noussut pörssin ykköseksi. 23 ottelua ovat tuottaneet Miettisen tilille yhteensä 17 osumaa. Miettinen on tehnyt osumistaan kuusi ylivoimalla ja kaksi alivoimalla. Viime kaudella Kärppien Eetu Päkkilä teki 52 ottelussaan 38 maalia. Esa Keskisen (46 maalia 1980-81) ja Teemu Selänteen (43 maalia 1987-88) lukemat pitänevät kaikkien aikojen kärjessä pintansa. 40 maalin kauteen  on yltänyt viimeksi Bluesin Sami Blomqvist 2008-09.

Syöttöpörssi

Jokerien Juuso Mäenpää on merkkauttanut 22 ottelussaan 23 syöttöpistettä. 17-vuotias keskushyökkääjä on myös Nuorten SM-liigan syyskauden tehokkain tulokaspelaaja ja esiintynyt edukseen myös Pikkuleijonien riveissä. Viime kaudella Kärppien Tuukka Tieksola keräsi 51 ottelussaan 45 syöttöpistettä. Eemeli Suomi oli viisi vuotta sitten koonnut marraskuun ottelutaukoon mennessä 17 ottelussa 25 syöttöpistettä. Ennätyskausi tuotti lopulta ennätykselliset 60 syöttöpistettä.

Tehopörssi

Sarjakärjessä olevan Jokerien pelaajilla on tehopörssissä kolmoisjohto: Rasmus Lahnaviik (+25), Juuso Mäenpää (+23) ja Mico Luoto (+20). Viime kaudella Kärppien Jaakko Niskala oli tilastossa omaa luokkaansa lukemalla +46 ja hätyytteli jopa Bluesin Mika Ilvosen ennätyslukemaa +48 kaudelta 2013-14.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta