tiistai, 18 joulukuu 2018 14:40

TUTO Hockeyn Aaro Löyttymäki pelaa Nuorten SM-liigaa ja Mestistä: ”Hyvä täällä on ihmisen kehittyä”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Aaro Löyttymäki. Aaro Löyttymäki. Leeni Pellinen

TUTO-hyökkääjä Aaro Löyttymäki on tällä kaudella päässyt tasaisesti pelaamaan sekä Mestistä että Nuorten SM-liigaa. Turkulaisnuorukaiselle on syyskaudella kertynyt otteluita yhteensä 40 jakaantuen tasan kahden sarjan välillä.

- Mun mielestä on ollut hyvä syksy. Silloin kun oon tonne Mestikseen päässyt, niin on siellä myös onnistunut niissä paikoissa mitä on annettu, 14 tehopistettä Mestiksessä syksyn aikana kerännyt Löyttymäki summasi syksyään. Samalla hän harmitteli viimeaikaisten peliesitysten kärsineen pienestä flunssasta.

21-vuotias turkulainen pelasi viime viikolla kolme peliä – yhden A-junioreissa ja viikonloppuna kaksi ottelua Mestiksessä. Nuorten SM-liigan päätösviikolla ratkaistiin myös Turun herruus, kun paikallisvastustaja TPS saapui vierailulle Kupittaalle. Kamppailu oli tasainen, jonka kotijoukkue lopulta voitti niukasti jatkoajalla 1–0.

Löyttymäki myönsi ottelun jälkeen, ettei paikalliskamppailu ollut ihan tavallinen sarjapeli vaan kyllä siinä kaikilla on erityinen fiilis mukana.

- Kyllä nää paikallispelit merkitään otteluohjelmasta aina eri tavalla ja on niissä ekstralatausta, Löyttymäki hymyili.

Varsinkin Löyttymäelle itselleen latausta löytyy, sillä hän on TPS:n kasvatti ja siirtyi Aurajoen ”täl puol” TUTO:n paitaan syksyllä 2017. Takana oli raskas ajanjakso ja toipuminen pitkästä loukkaantumisesta, joka piti nuoren miehen sivussa kaukalosta lähes vuoden. Paluu kentille tapahtui TUTO:n A-junioreissa viime kaudella.

Pelikuntoon pääsemisen lisäsi tärkeää on se, että hän jälleen nauttii pelaamisesta.

- Kun oot melkein vuoden pois, niin se kasvattaa kyllä aika hyvin henkisesti.

Paha loukkaantuminen ei sammuttanut Löyttymäen ammattilaishaaveita vaan kookas turkulaishyökkääjä haluaa jahdata unelmaansa joka päivä. TUTO:ssa hän kehittynyt ja mennyt eteenpäin, mutta nuorukainen tietää myös missä pitää tulevaisuudessa vielä parantaa.

- Jos tuolla Mestiksessä pääsee enemmän pelaamaan, niin siellä äijät on vahvempia ja isompia. Varsinkin puolustuspelaaminen on tosi tärkeetä siellä, ei ole varaa oikein pieniinkään virheisiin. On pelattava jokainen vaihto tasaisesti eikä saa tulla liikaa kiekonmenetyksiä, hyökkäyspelaamisen ja maalinedusväännöt vahvuuksikseen luetteleva Löyttymäki valotti.

Löyttymäki on tyytyväinen seuran vaihtamiseen ja on viihtynyt TUTO:ssa hyvin.

- Kyllä mä pidän tätä ihan oikeana ratkaisuna ja viihdyn täällä hyvin. Täällä on ihmisen hyvä kehittyä, Löyttymäki päätti.

Aaro Löyttymäen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia