perjantai, 30 marraskuu 2018 12:08

Jokerit ja HIFK iskevät yhteen Nuorten SM-liigassa – ”Kyllä kaverit keljuilee, jos tulee pataan”

Kirjoittanut Joni Hildén
Kari Kalto. Kari Kalto. Joni Hildén

Perjantaina on A-nuorten SM-liigassa luvassa taas herkkua, kun Jokerit ja HIFK ottavat yhteen. Paikallispelit ovat aina olleet yksi joukkuelajien suola ja sitä se on myös A-nuorissa. Vastakkain ovat joukkueet, joissa pelaa paljon toisillensa tuttuja kavereita. Valmentajankaan ei tarvitse joukkuetta erikseen motivoida, kun edessä on paikallisottelu.

- Niin paljon ei tarvitse sitä psyykkauspuolta näihin tehdä, koska kyllä ne kaverit keljuilee, jos sieltä tulee pataan. Kyllä se on aika hyvä motivaattori, HIFK:n päävalmentaja Kari Kalto miettii.

Kalto tietää mistä puhuu, sillä miehellä on takana pitkä pelaajaura, jonka aikana paikallisotteluita ehti kertyä jonkun verran. Hän on pelannut paikallisotteluita niin Jokereiden, HIFK:n kuin Bluesinkin paidassa, joten HIFK-luotsi on oikea henkilö myös kertomaan, millainen merkitys paikallispeleillä on.

- Onhan nämä pitkältä ajalta olleet isoja pelejä, ainakin miesten sarjassa. Paljon yleisöä kerääntynyt ja muuta, sitä historiaa on ja välillä miesten peleissä on sattunut ja tapahtunutkin. Siellä on niin paljon tuttuja koulukavereita. Tämä on aika tiivis yhteisö, tämä lätkäyhteisö ja kaikki tuntevat toisensa, niin se tuo oman lisämausteensa siihen, Kalto arvioi.

Hänellekin lisämaustetta tuo Jokereiden penkin takana oleva valmentaja, Tero Määttä, joka on Kalton hyvä ystävä. Kaveruksilla on samankaltainen pelaajahistoria, sillä molemmat ovat pelanneet aluksi Jokereiden junioreissa, mutta ikäeronsa vuoksi eivät yhtä aikaa. Tiet kohtasivat vuonna 2000 Espoossa miesten pelatessa kuusi kautta yhdessä Bluesissa.

- Siitä, että ystävä valmentaa Jokereita tulee heti lisäkipinä koutsille, Kalto heittää suu virneessä.

Nykypäivänä juniorisarjat ovat muuttuneet tasaisemmiksi. Kun joskus aikoinaan erot olivat hyvinkin suuria, niin tänä päivänä kuka tahansa voi voittaa ottelun. Kalton peliuran aikanakin paikallispelit olivat erityisessä asemassa ja niissä lataus oli suurehkoa.

- Ne oli tosi isoja pelejä silloin. Junnuissa, kun pelasin, niin se oli kauhea tunnelataus. Itse asiassa ensimmäinen liigapeli miehissä oli Jokereita vastaan ja kyllä se oli ihan hirveä latinki silloin, ihan mieletön juttu silloin, Kalto muistelee.

- Ei ne ehkä ihan niin isoja ole nykyään, mutta on ne kivoja pelejä.

Jokerit ja HIFK kohtaavat perjantaina 30. marraskuuta Helsingin Arena kakkosessa kello 18 alkavassa ottelussa. Ottelu lähetetään Ruutu + -palvelusta, tilastoseuranta ja kokoonpanot löytyvät Jääkiekkoliiton tulospalvelusta.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia