sunnuntai, 18 marraskuu 2018 10:38

Nuorten SM: Jukurien hyökkääjä jälleen hattutemppuun – Lukko yllätti Bluesin

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Lukon Mikko Petman nousi ratkaisijaksi ottelussa Bluesia vastaan. Lukon Mikko Petman nousi ratkaisijaksi ottelussa Bluesia vastaan. Mika Kylmäniemi

Nuorten SM-liigan ohjelmassa oli lauantaina yhdeksän ottelua. Päivän maalitykiksi nousi hattutemppua juhlinut Jukurien Matias Mutikainen. Kuumien pelaajien ryhmässä asemiaan vahvistivat muun muassa Kärppien Tuukka Tieksola ja Eetu Päkkilä, SaiPan Bastien Maia, Pelicansin Aapo Ahola, Lukon Mikko Petman, TUTOn Karri Forsblom ja HPK:n Olli Maansaari.

Tappara palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen kaatamalla Ässät Porissa. Samalla Tappara otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa seitsemään otteluun. Tappara oli terästä erikoistilanteissaan takomalla neljä maalia ylivoimalla ja yhden alivoimalla. Valtteri Nikkilä oli mukana kolmessa osumassa pistein 1+2. Kauden 24 ottelussa on syntynyt yhteensä 15 (8+7) pistettä.

Kärpät haki jatkoaikavoiton Sportista. Tuukka Tieksola (1+2) osui, kun jatkoaika oli vanhentunut vain 19 sekuntia. Kärppien kauden pisteykkönen Eetu Päkkilä merkkautti ottelusta pisteet 2+1. Yhdeksän viime ottelun jaksolla Päkkilä on jäänyt vain kerran pisteittä ja koonnut otteluissa 15 (9+6) pistettä. Tuukka Tieksolan pisteputki venyi puolestaan jo 11 ottelun mittaiseksi. 17-vuotias laitahyökkääjä on kahminut näissä otteluissa 16 (6+10) pistettä.

Jukurien vahva vire sai jatkoa, kun HIFK kaatui Mikkelissä. Jukurien Matias Mutikainen oli iskussa ja takoi pisteet 3+1. Hattutemppu oli 20-vuotiaalle sentterille jo toinen kolmessa viime ottelussa. Kauden 23 ottelussa on syntynyt nyt yhdeksän maalia.

Ilves katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ja otti kotivoiton sarjakolmonen KalPasta. Puolustaja Oskari Lammi teki Ilvekselle kaksi maalia avauserässä ja tuplasi kauden maalimääränsä. Ilves-kapteeni Arttu Flinck vastasi voittomaalista päätöserässä. Osuma oli 20-vuotiaalle puolustajalle kauden neljäs.

SaiPa oli voitokas myös lauantaina, kun JYP kaatui Jyväskylässä. SaiPa osui päätöserässä peräti viidesti ja nousi kolmen maalin takaa ottelun voittoon. Bastien Maia teki perjantain tapaan kaksi maalia. Kauden kahdeksassa ottelussa on syntynyt kuusi maalia. Puolustaja Santeri Airola teki kauden avausmaalinsa ja kirjasi päätöserässä reilussa neljässä minuutissa pisteet 1+2.

Pelicans teki TPS:ää vastaan toisessa erässä neljä maalia ja loi pohjan kauden 19. voitolleen. Pelicans-puolustaja Aapo Ahola merkkautti ottelusta pisteet 1+2 ja venytti pisteputkensa neljään otteluun (3+6). 18-vuotias Ahola on Nuorten SM-liigan puolustajien pistepörssin kakkosena KalPan Kim Nousiaisen jälkeen pistein 5+13=18.

Lukko katkaisi Bluesin neljän ottelun voittoputken. Mikko Petman nousi kotijoukkueen sankariksi: avauserässä maalinteossa onnistunut 17-vuotias hyökkääjä iski 3-2-voittomaalin ajassa 59.45. Kaikissa Lukon maaleissa mukana pistein 2+1 ollut Petman on koonnut 17 ottelussaan pisteet 6+7=13 ja tehnyt syyskaudella debyyttimaalinsa myös Liigassa.

TUTO otti kolmannen voittonsa neljän pelin jaksolla ja aiheutti samalla KooKoolle viidennen peräkkäisen tappion. Slovakialaishyökkääjä Filip Vasas teki TUTOn maaleista kaksi. Karri Forsblom kirjasi syöttöpisteen kolmeen TUTO-maaliin.

HPK iski kaikki kolme maaliaan ylivoimalla ja voitti Jokerit. Voittomaalista päätöserässä vastasi Leevi Kannisto, joka onnistui maalinteossa kolmannessa ottelussaan peräkkäin. Olli Maansaaren maaliputki venyi puolestaan neljään otteluun. Jakso on tuottanut Maansaarelle kuusi osumaa.

Ottelut lauantaina 17.11.
Ässät – Tappara 2-5
Sport – Kärpät 3-4 JA
Jukurit – HIFK 8-5
Ilves – KalPa 4-2
JYP – SaiPa 5-6
Pelicans – TPS 6-4
Lukko – Blues 3-2
KooKoo – TUTO Hockey 2-4
Jokerit – HPK 1-3

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia