perjantai, 19 lokakuu 2018 11:56

Ilveksen Roby Järventie: “Kokonaisvaltaista edistystä”

Kirjoittanut
Ilveksen Roby Järventie: “Kokonaisvaltaista edistystä” Mika Kylmäniemi

Ilveksen 16-vuotias Roby Järventie kuuluu tamperelaisjoukkueen tulevaisuuden nimiin. Laitahyökkääjä on ottanut paikkansa Ilveksen Nuorten SM-liigajoukkueen kokoonpanosta. Millaisesta pelaajalupauksesta on oikein kyse?

Järventie pelasi viime kaudella pääosan kaudesta Ilveksen C-nuorissa ja kirjasi 26 ottelussaan 55 (22+33) pistettä. Kokemusta karttui myös B-nuorten peleistä.

– Aloitin viime kaudella C:n mukana. Kausi meni ihan hyvin, vaikka emme joukkueena oikein pärjänneet. Loppukausi B-nuorissa oli hyvä kehitysaskel, kun pelasin vähän vanhempien kanssa. Voimapuolella tuli varmaan eniten kehitystä, Järventie summaa.

Huhtikuussa Järventie puki myös maajoukkuepaidan päälleen ensimmäistä kertaa. U16-ikäluokan Leijona-paidassa syntyi myös avausmaali voittopelissä Ruotsia vastaan. Maali on hyvin muistissa.

– Saatiin riisto omalla alueella. Sain Valtteri Karnarannalta nappisyötön ja pääsin läpiajoon. Oli hienoa  tehdä avausmaali maajoukkuessa.

* * *

Kesällä Järventie pääsi mukaan Ilveksen A-nuorten harjoitusrinkiin ja tavoitteet tälle kaudelle alkoivat selkeytyä. Nuori hyökkääjä pääsisi aloittamaan kauden Nuorten SM-liigajoukkueessa.

– Kyllähän tässä on aika paljon kovempaa tällä kaudella menty niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Vaatimustaso on luonnollisesti noussut.

Tällä kaudella Järventie on pelannut Ilveksen A:ssa 13 ottelua pistein 4+3=7. Tulokaskausi on ollut nousujohteinen.

– Kokonaisvaltaisesti olen syksyn aikana edistynyt. Tavoitteena on pystyä suorittamaan mahdollisimman tasaisesti niin, että taso pelien välillä ei vaihtelisi suuremmin.

– Peleissä tahtoo välillä tulla vielä välillä “junnumaisia”  ratkaisuja. Puolustuspäässä vastassa on entistä taitavampia pelaajia. Turhista kiekon menetyksistä pitäisi päästä eroon.

Järventien peliaika on lisääntynyt alkukaudesta, ja viime peleissään hän on pelannut Ilveksen ykkösketjussa yhdessä Ville Pelttarin ja Lassi Korpelan kanssa. Isokokoiselle ketjulle on luvassa vastuuta.

– Ketjuna meidän on tehtävä tulosta. Meidän pitää pystyä Korpelan kanssa vastaamaan maalinteosta. Pelttarin rooli on olla pelinrakentaja, Järventie tiivistää.

187-senttisen ja 80-kiloisen Järventien kovin kasvukausi on takana. Kokoa on osattava käyttää entistä paremmin isompien juniorien kamppailuissa.

– Kyllähän koosta apua on kaksinkamppailupelaamisessa. Uskon kuitenkin, että peliäly ja nopeus ovat merkittävimmät vahvuuteni.

Elokuussa Järventie oli mukana myös U17-maajoukkueessa  Venäjää ja Tshekkiä vastaan. Tiukat pelit toivat tärkeää kokemusta. Avauspelissä Järventie nousi ratkaisijaksi jatkoaikamaalillaan.

– Valmentajamme Antti Miettinen piirsi taktiikkataululle hyvän vaihtokikan, jonka onnistuimme toteuttamaan. Pääsin läpiajoon ja onnistuin maalinteossa.

* * *

Roby Järventie on toisen polven kiekkoilija. Martti-isä pelasi urallaan yli 800 ottelua Liigassa ja voitti kahdesti Suomen mestaruudenkin.

– Kyllähän kotona keskustellaan paljon kiekkoasioista. Isältä  tulee arvokkaita vinkkejä. Joskus juttuja käydään läpi vähän liikaakin, Järventie myöntää.

Tampereen seudun ammattiopiston urheilulinjalla ensimmäistä vuottaan opiskelevan Järventien tulevien vuosien tavoitteet rakentuvat kausi kerrallaan.

– Lähivuosina pitäisi päästä mukaan Ilveksen Liiga-joukkueeseen. Mutta kyllähän ne tavoitteet tietenkin NHL:ssä ovat, kuten jokaisella junioripelaajalla, Roby Järventie myöntää.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta