sunnuntai, 14 lokakuu 2018 13:12

Nuorten SM-liiga: Blues väänsi jatkoaikavoiton Turussa – Roni Hirvonen: ”Me pelataan joukkueelle”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Nuorten SM-liiga: Blues väänsi jatkoaikavoiton Turussa – Roni Hirvonen: ”Me pelataan joukkueelle” Leeni Pellinen

Nuorten SM-liigan lauantain kierroksella Espoon Blues käänsi tiukan kamppailun Turun Palloseuraa vastaan voitokseen lopulta jatkoajalla maalein 4-3.

Vierailijajoukkue Blues joutui toisessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemaan, kun TPS-hyökkääjä Jesper Larinmaa iski kahdella osumallaan isännät 3-1-johtoon. Blues ei lopettanut taistelua vaan kampesi ottelun tasoihin Lauri Sertin ja Patrik Siikasen osumilla.

Blues-hyökkääjä Roni Hirvonen oli hyvillä fiiliksillä voiton jälkeen. Voiton avain oli ehdottomasti työnteko.

- Onnistuttiin tänään koko joukkue. Taisteltiin hyvin, Hirvonen kehui.

Hänen mukaansa joukkue ei miettinyt kahden maalin tappioasemaansa vaan keskittyi vaihto kerrallaan pelaamaan omaa peliään.  Nopea tasoitusmaali 3-3:een viimeisen erän alussa toi helpotuksen.

- Totta kai se toi uskoa lisää ja oli se hyvä, ettei tasoituksen hakeminen mennyt vikalle kympille, nuorukainen pohti heti ottelun jälkeen.

Nuori sentteri johti lauantain ottelussa Bluesin ykköshyökkäystrioa, jossa laidoilla viilettivät Petteri Villanen ja Veeti Miettinen. Kolmikon peliin Hirvonen oli tyytyväinen, vaikka alussa hänellä oli hieman käynnistymisvaikeuksia.

- Ehkä oma peli lähti vähän hitaasti liikkeelle, mutta loppua kohti se parani. Saatiin taas meidän kentän peli rullaamaan niin kuin se on aikaisemmin rullannut.

Hirvonen kertoo, että trion jäsenet ovat kaikki pienikokoisia, mutta se ei tippaakaan hidasta heidän pelaamista.

- Kyllä meidän vahvuus on nopea peli. Kaikki pystyy tekemään maaleja ja nopealla jalalla pystytään luomaan tilanteita ja tekemään nopeita hyökkäyksiä. Meillä homma toimii ja tiedetään, missä kaveri menee.

Kaksi syöttöpistettä lauantain ottelussa merkkauttanut – vahvaa syksyä pelaava – espoolaisnuorukainen on nakutellut 16 ottelussa 22 tehopistettä. Hän uskoo, että syysvireen taustalla on hyvin sujuneet kesätreenit. Nopeuden lisäksi Hirvonen mainitsee myös pelin lukemisen omaksi vahvuudeksi.

- Mulla on nopee pää ja pystyn ennakoimaan peliä hyvin. Pystyn tekemään myös maaleja tarvittaessa. Hyökkäyspelaamisessa on siis vahvuudet, mutta pystyn myös monipuoliseen peliin, luetteli 16-vuotias EJK-kasvatti, jonka silmissä siintävät kolme maagista kirjainta ja ammattilaisura maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Tavoite on nuorukaisella selvä, ja se tietää, että tulevina vuosia on tehtävä hurjasti töitä. Hirvonen tunnistaa myös omassa pelaamisessa tärkeän osa-alueen, jota hän erityisesti haluaa kehittää.

- Kyllä mä haluan luistelua vielä paremmaksi. Se on kuitenkin yksi tärkeimmistä osa-alueista lätkässä, et se kun on hyvä, niin saa sen vauhtiedun muihin. Sitä kautta pystyy luomaan tilanteita, Haukilahden urheilulukiossa opiskeleva nuorukainen taustoitti.

Hirvosen ohella koko joukkue on löytänyt mahtavan syysvireen, ja espoolaiset ovat tällä hetkellä kakkosena sarjataulukossa. Vahvaan alkukauteen ei Hirvosen mukaan liity mitään salaisuutta vaan yhdessä tekeminen on joukkueen ase.

- Kyllä perustana on ihan joukkuepeli. Meillä ei ehkä ole mitenkään sarjan nimekkäin nippu, mutta me pelataan joukkueelle. Tämä on joukkuepeli, ja se on avain tähän meidän hyvään syksyyn, Hirvonen päätti.  

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia