sunnuntai, 07 lokakuu 2018 13:21

Pelicans vakuuttavaan voittoon Nuorten SM-liigan lauantaikierroksella - Patrikainen: ”Joukkue teki pelaamisen helpoksi”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jasper Patrikainen. Jasper Patrikainen. Leeni Pellinen

Nuorten SM-liigassa Lahden Pelicans jatkoi dominointia lauantaina Turun Kupittaalla TUTO Hockeyn vieraana. Lahtelaiset eivät antaneet isäntien yllättää vaan nappasivat vakuuttavalla pelillä 5-1-voiton.

- Ihan hyvältä se peli näytti. Puolustettiin aika tiiviisti. Ei siinä paljon semmosia ylivoimahyökkäyksiä tullut, että kyllä joukkue teki tänään helpoksi pelaamisen, kiitti pelikavereitaan torjuntavuorossa ollut maalivahti Jasper Patrikainen.

Patrikainen oli tyytyväinen myös omaan peliinsä tämän päivän kamppailussa, vaikka omien sanojensa mukaan kiekot hieman pomppi, mutta kaiken kaikkiaan pelivarmuus oli hyvällä tasolla.

Nuori veskari sai loistavasta alkukaudesta tunnustusta, kun hänet valittiin Nuorten SM-liigan syyskuun pelaajaksi. Patrikainen on otettu kunniasta, ja tunnustuksella on suuri merkitys hänelle.

- Totta kai se merkitsee paljon. Kyllähän sitä on nähnyt, että keitä siellä on ennen valittu ja aina on toivonut, että valinta osuisi omalle kohdalle ja nyt valittiin – totta kai se tuntuu tosi hyvälle.

Kauden 11. voittonsa lauantaina Turussa torjunut Patrikainen antaa kiitosta loistavasta syyskunnostaan joukkueen maalivahtivalmentaja Toni Pasurille, jonka kanssa hän teki kesän ajan tiukasti töitä niin fysiikkatreeneissä kuin torjuntatyöskentelyn kanssa jäällä.

- Sain sitten heti ensimmäisten pelien onnistumisesta itseluottamusta ja se jatkuu edelleen, nopeaksi ja rauhalliseksi maalivahdiksi itseään kuvaileva Patrikainen pohti vahvaa syysvireettään.

Patrikainen ja koko Pelicans-ryhmä on ollut vahvassa vireessä alkukauden – 13 ottelusta joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden ja johtaa tätä kirjoitettaessa sarjaa kahdeksan pisteen erolla ennen Espoon Bluesia ja Vaasan Sportia. Nuori veskari ei myönnä, että Lahdessa olisi punottu erityisiä juonia vastustajien varalle.

- Ei meillä ole mitään sellaista salaisuutta. Joka viikko treenataan täysillä. Mennään sitä kautta eteenpäin ja peleissä jokainen antaa kaikkensa ja pelataan joukkueelle. Siitä se tulee, Patrikainen taustoitti Pelicansin alkukauden lentoa.

Joukkue ei ole asettanut mitään varsinaista sijoitustavoitetta tälle kaudelle, mutta pudotuspeleihin on tarkoitus päästä, ja tällä hetkellä joukkue on ilman muuta vahvasti menossa sitä kohti. Patrikaisen henkilökohtaiset tavoitteet on säilyttää hyvä ja tasainen pelivire sekä kehittää omaa pelaamistaan. Totta kai mielessä pyörii myös mahdolliset edustustehtävät Nuorten Leijonien maalinsuulla.

- Keskityn arkeen enkä laske sen (Nuoret Leijonat) varaan niin paljoa tällä hetkellä. Haluan olla kärkiveskareita tässä liigassa.

Omaa peliä voi kehittää myös seuraamalla esikuvia maailmalla. Patrikainen nimesi omaksi esikuvakseen New York Rangersin kokeneen tähtivahti Henrik Lundqvistin.

- Vaikka onkin ruotsalainen, hyväntuulinen nuorukainen naureskeli.

Tulevat vuodet näyttävät, että viekö lahtelaisnuorukaisen tie rapakon taakse kunkuksi kunkun paikalle. Ennen sitä hän haluaa kehittyä entistä paremmaksi, ja päästä toteuttamaan unelmansa liigadebyytistä kotikaupungissaan.

- Olisihan se hienoa päästä omassa kasvattajaseurassa pelaamaan Liigaa, merkonomiksi sporttiluokalla opiskeleva Patrikainen päätti.  

Jasper Patrikaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun TUTO Hockey-Pelicans tilastotapahtumat tulospalvelussa


Sakke Hämäläisen ajassa 35.39 viimeistelemä 2-1-osuma osoittautui ottelun voittomaaliksi. Yhteistyössä: Ruutu:

 

Ruutu tarjoaa Nuorten SM-liigan ottelut suorina lähetyksinä.

Olet nyt