sunnuntai, 02 huhtikuu 2017 21:25

BSM // KalPa vei mestaruuden jatkoaikatrillerissä - ”Rennosti ja nauttien pelistä”

Kirjoittanut Petteri Ikonen
B-nuorten Suomen mestari 2017: KalPa! B-nuorten Suomen mestari 2017: KalPa! Pasi Mennander

Kuopion KalPan B-nuoret tekivät sunnuntai-iltana kuopiolaista jääkiekkohistoriaa. KalPa päihitti B-nuorten SM-sarjan loppuottelussa Espoon Bluesin maalein 4-3. B-nuorten SM-kulta on KalPalle seurahistorian ensimmäinen.

Kuopiolaisten sankari oli kolme maalia tehnyt hyökkääjä Aleksi Klemetti. Hän laukoi varsinaisella peliajalla 2-2 ja 3-3-tasoitusmaalit ja iski jatkoerässä pelin ratkaisseen 4-3-maalin.

- Oltiin koko ajan vähän perässä. Ei pelattu ihan huikeaa peliä, mutta oltiin sitkeitä. Pelillisesti se välieräpeli oli ehkä ehjempi, mutta en tiedä voisiko tämä paremmin päättyä, KalPan päävalmentaja Sakari Muotka tuumi.

- Veskari otti pari-kolme huikeaa torjuntaa, Muotka kehaisi 35 kertaa torjunutta maalivahti Jani Rauhalaa.

Sitkeys on sana, joka kuvaa kuopiolaisjoukkuetta erinomaisesti. Lauantain välierässä joukkue nousi Tapparaa vastaan kolmannessa erässä tasoihin ja voitti pelin Teemu Pyykkösen jatkoaikamaalilla.

Sunnuntain loppuottelussa sitkeys oli jälleen tarpeen, kun Blues karkasi 2-0-johtoon. Toisessa erässä KalPan Severi Immonen kavensi 1-2:een ylivoimalla, ja päätöserän alussa Aleksi Klemetti laukoi KalPalle 2-2-tasoituksen.

Bluesin Leevi Lemberg vei espoolaiset takaisin johtoon jo seuraavassa vaihdossa, ja mestaruus näytti menevän Espooseen.

Klemetti viimeisteli ottelun toisen maalinsa vain kaksi minuuttia ja viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ja kruunasi iltansa jatkoaikamaalillaan.

- Ei olisi kauden alussa uskonut, mitä tullaan vielä saavuttamaan. Paransimme koko kauden ajan peliämme ja usko alkoi kasvaa entistä enemmän, KalPan kapteeni Samu Miettinen tunnelmoi.

Miettinen oli vuosi sitten saavuttamassa KalPan B2-nuorten riveissä Suomen mestaruutta. Nyt hän oli yksi johtavista pelaajista B-nuorissa.

- Koitin huonoinakin hetkinä tsempata joukkuetta ja olla esimerkki. Erätauolla valmennus antoi ohjeen, että pelatkaa rennosti ja nauttikaa pelistä, Miettinen päätti.

Ottelun KalPa - Blues tilastotapahtumat
 

 

 

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta