keskiviikko, 29 maaliskuu 2017 12:04

Nuorten SM: Luukkonen vs Kotkaniemi – maalivahtien kaksinkamppailu finaaleissa

Kirjoittanut

Torstaina Hämeenlinnasta käynnistyvät Nuorten SM-liigan finaaliottelut tarjoavat monia herkullisia kaksinkamppailuita. Maalivahdit ovat finaalisarjassa luonnollisesti tärkeässä roolissa. Mutta kumman puolelle vaaka kallistuu?

HPK:n maalilla Ukko-Pekka Luukkonen on pelannut hämeenlinnalaisten kahdeksasta ottelusta seitsemän. Viime kevään U18 MM-kisojen sankareihin kuulunut isokokoinen (194/86) vahti on pysäyttänyt kiekkoja pudotuspeleissä 90,6 %:n varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,16.

Runkosarjassa Luukkonen torjui 35 ottelussa, joista voittoprosentti oli erinomainen 72,7. Hän päästi vain 1,77 maalia ottelua kohden ja pelasi kaikkiaan kuusi nollapeliä.

Kasperi Kotkaniemi esiintyi Ässien maalilla runkosarjassa 19 ottelussa tilastoin 2,01 / 91,6. Varsinaisen peliajan voittoja kertyi tilille 10 sekä yksi nollapeli. Kalle Kiviluoma pelasi runkosarjassa Ässien peleistä 31:ssä, mutta pudotuspeleissä hän ollut maalilla vain kahdessa ottelussa.

Kotkaniemi on kantanut päätorjuntavastuuta Ässien maalilla ratkaisupeleissä. Nousujohteisen kauden pelanneen toisen polven kiekkoilijan pudotuspelisaldo on vakuuttava: viisi ottelua ja viisi voittoa. Torjuntaprosentti on 91,9 ja maalikeskiarvo 2,28.

* * *

Ukko-Pekka Luukkonen teki viime kaudella väkevän nousun C-nuorten peleistä suoraan Nuorten SM-liigaan. Huima kausi huipentui U18 maailmanmestaruuteen ja valintaan kisojen All Stars -kentälliseen.

Viikon Luukkosta vanhempi Kasperi Kotkaniemi on virkaveljeään selvästi pienikokoisempi (175/69) maalivahti. Kotkaniemi pelaa avauskauttaan Nuorten SM-liigassa ja kuuluu kauden tulokasmaalivahtien kärkeen yhdessä Lukon Lassi Lehtisen kanssa.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta