sunnuntai, 22 helmikuu 2015 22:58

Tässä ovat Nuorten SM-liigan pörssivoittajat!

Kirjoittanut
Bluesin 17-vuotias Veeti Vainio oli puolustajien pistekärki Nuorten SM-liigassa. Bluesin 17-vuotias Veeti Vainio oli puolustajien pistekärki Nuorten SM-liigassa. Pasi Mennander

Eemeli Suomi, Aku Kestilä, Kristaps Bazevics ja Veeti Vainio ovat kuuluneet kuluvan kauden kärkionnistujiin Nuorten SM-liigassa. Eri tilastokategorioiden ykkösnimet esiintyvät jatkossa myös pudotuspeleissä.

Pistepörssin voittaja // Kari Jalonen -palkinto
Eemeli Suomi, Ilves, 19+60=79

Suomi iski kevätkaudella pisteitä huimaan tahtiin, rikkoi sarjan syöttöennätyksen ja toiseksi viimeisellä kierroksella myös yhden kauden piste-ennätyksen. Pistepörssin kärkinelikko rikkoi 70 pisteen haamurajan. Edellisen kerran pistepörssin voitto on mennyt Ilves-pelaajalle kaudella 1993-94 (Pasi Kangas).

Paras maalintekijä // Arto Javanainen -palkinto
Aku Kestilä, Kärpät, 37 maalia

Kärppien 20-vuotias sentteri teki viimeisissä 16 ottelussaan peräti 18 maalia ja ohitti päätöskierroksella alkukauden maali- ja pistelinko Teemu Pulkkisen viiden maalin illallaan. Ennen Kestilää maalikuninkuutta ovat Kärppä-pelaajista juhlineet Ville Leskinen (2012-13), Julius Junttila (2009-10) ja Juhamatti Aaltonen (2003-04).

Syöttöpörssin voittaja
Eemeli Suomi, Ilves, 60 syöttöpistettä

Matias Lopin nimissä ollut sarjan syöttöennätys rikkoutui peräti 10 pisteellä. Suomen lähin uhkaaja, HPK:n Patrik Virta merkkautti myös erinomaisen lukeman, 46. Syöttöpörssin ykköstila meni myös viime kaudella Ilves-pelaajalle, kun puolustaja Jerry Laakso oli tilaston ykkönen.

Tehopörssi
Kristaps Bazevics, Ässät, +37

Ässien puolustaja voitti plusmiinustilaston voitti selvällä erolla Kärppien Aku Kestilään (+31). 20-vuotias latvialainen pelaa ensimmäistä kauttaan Suomen kaukaloissa. Edellisen kerran tehopörssin ykköstila meni Ässiin kaudella 1994-95, kun Tommi Rajamäki oli tilastokärki.

Puolustajien pistepörssi
Veeti Vainio, Blues, 13+31=44

17-vuotias superlupaus ja U18-maajoukkueen puolustaja merkkautti puolustajapörssin kärkipisteet. Puolustajien ykköstila meni Blues-pelaajalle myös viime kaudella, kun Mika Ilvonen oli tilaston ykkönen.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia