tiistai, 03 helmikuu 2015 09:20

Nuorten SM: Ilveksen Eemeli Suomesta kuukauden pelaaja

Kirjoittanut
Eemeli Suomi on ollut hurjassa vireessä viime aikoina. Eemeli Suomi on ollut hurjassa vireessä viime aikoina. Antti Seppänen

Nuorten SM-liigan tammikuun kuukauden pelaajaksi on valittu Tampereen Ilveksen hyökkääjä Eemeli Suomi. 19-vuotias hyökkääjä teki tammikuussa pelaamissaan kolmessatoista ottelussa tehot 6+21=27, ja hänen plusmiinuslukemansa oli +16.

- Hieno asiahan tuollainen valinta on. Pelit ovat kulkeneet hyvin itseltä ja joukkueelta, ja kuukauden pelaajavalinnastahan saa lisää potkua, Suomi mietiskelee.

Suomi johtaa tällä hetkellä nuorten SM-liigan pistepörssiä 44 ottelussa syntynein tehoin 17+57=74. Hän on jo tehnyt nuorten SM-liigan yhden kauden syöttöennätyksen, ja Ville Viitaluoman nimissä oleva piste-ennätyskin on vain kolmen pisteen päässä.

- Ylivoimapeli on kulkenut hyvin meidän joukkueella, ja saan pelata paljon ylivoimaa. Siinä on mukana hyviä kavereita, ja he ovat laittaneet syötöistäni kiekkoa maaliin.

- Alkukaudesta pelasin samassa ketjussa Juuso Rämön ja Ville Meskasen kanssa, ja meillä kulki oikein hyvin. Sitten Juuso loukkaantui, ja tilalle tuli Janne Seppänen. Janne on sopinut ketjuun ihan yhtä hyvin kuin Juusokin, ja homma on toiminut.

”Pitäisi ainakin fysiikkaa kehittää”

Nuorten SM-liigan runkosarjaa on jäljellä vielä muutama kierros, ja Ilves johtaa sarjaa. Pudotuspeleihin lähtemisen kannalta asetelmat ovat herkulliset. 

- Kyllähän meillä se yksi iso tavoite on, ja kaikkea pitää parantaa, jotta peli on ratkaisuotteluissa tavoitteen saavuttamisen kannalta vaadittavalla tasolla, kauppaopistosta viime vuonna valmistunut Suomi tuumii.

- Viime kausi meni osittain pilalle loukkaantumisen takia, ja tällä kaudella oli aluksi tarkoitus ottaa pelipaikka joukkueesta. Sitten alkoikin heti kauden alusta asti peli kulkea hyvin.

Nuorten SM-liigan pistehain peliesitysten luulisi herättävän kiinnostusta aikuisten sarjoissakin, mutta ainakaan Ilveksen Liiga-joukkueen suunnalta Suomi ei myönnä saaneensa vielä kyselyitä.

- Miesten pelejä varten pitäisi ainakin fysiikkaa kehittää. Luistelu on myös toinen iso kehityskohde. Syöttö- ja pelinlukutaidot sen sijaan ovat vahvuuksiani, mutta pelataan nyt ensin tämä kausi loppuun, Suomi päättää.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia