tiistai, 03 helmikuu 2015 09:18

Nuorten SM: Sportin Robin Salosta kuukauden tulokaspelaaja

Kirjoittanut
Robin Salo on tällä hetkellä U17-maajoukkueen mukana. Robin Salo on tällä hetkellä U17-maajoukkueen mukana. Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan tammikuun tulokaspelaajaksi on valittu Vaasan Sportin puolustaja Robin Salo. 16-vuotias puolustaja teki tammikuussa pelaamissaan kymmenessä ottelussa tehot 2+4=6, ja hänen plusmiinuslukemansa oli +7.

- Tuli ehkä vähän yllätyksenä, mutta toisaalta kausi on kuitenkin mennyt hyvin, ja suunta on ollut koko ajan ylöspäin. Siinä mielessä tuntuu hyvälle saada palkinto siitä. Kausi on mennyt jopa paremmin kuin ajattelin sen menevän. Pisteissä olen myös onnistunut ihan hyvin, maajoukkuematkalta tavoitettu Salo kertoo.

- Robin on urheilullinen kaveri, jolla on luontainen halu liikkua. Hän on ottanut tällä kaudella ison kehitysharppauksen eteenpäin. Viime kesänä hän ei ollut vielä maajoukkuekuvioissa, mutta kauden aikana hän on ollut yhtä vaille kaikki kerrat mukana, Sportin A-nuorten päävalmentaja Saku Martikainen tuumii.

Robin Salo edustaa helmikuun ensimmäisellä viikolla Suomea alle 17-vuotiaiden maajoukkueen riveissä. Joukkue osallistuu Venäjällä viiden maan turnaukseen.

- Lähdin sillä mielellä turnaukseen, että pääsisin pelaamaan omilla vahvuuksilla, voitettaisiin turnaus ja pääsisin tekemään muutaman pisteen. Mailatekniikka, pelinluku ja avauspelaaminen ovat vahvuuksiani, mutta luistelu, vedot ja maalineduspelaaminen ovat suurimmat kehityskohteet, Salo luettelee.

- Robin on oppinut kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi, ja puolustuspeli on jämäköitynyt. Hän oli ennen aikamoinen kiekonkuskaaja, mutta nyt hän on oppinut viisaammaksi pelaajaksi. Kiekkoa hän tykkää kuskata edelleen, mutta nyt hän osaa oikeissa tilanteissa myös luopua siitä, päävalmentaja Martikainen pohdiskelee.

Sport on nuorten SM-liigassa tällä hetkellä sijalla 14. Päävalmentaja Martikainen löytää kaudesta myös positiivisia asioita.

- Muun muassa loukkaantumisten takia meillä oli välillä vaikea jakso, mutta nyt se on takanapäin. Viime kauteen verrattuna ollaan pelattu parempaa peliä kauttaaltaan läpi kauden, ja siihen kehitykseen olen tyytyväinen. Tulokseen en voi kuitenkaan olla tyytyväinen.

Robin Salo on ainakin täyttänyt paikkansa Sportin joukkueessa loistavasti. Tavoitteena oli ottaa pelipaikka joukkueesta, ja viime aikoina peliaikaa on tullut jopa 30 minuuttia ottelua kohti. Tulevaisuuden tavoite nuorukaisella on selvä.

- Haluan pelata jääkiekkoa ammatikseni jossain hyvässä joukkueessa. NHL olisi unelma. Tavoitteena on pelata ulkomailla jossain hyvässä sarjassa, esimerkiksi KHL:ssä, Salo päättää.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta