tiistai, 03 joulukuu 2013 21:30

Nuorten SM: Kuukauden pelaajat Lukosta ja Jokereista

Kirjoittanut
Kuukauden pelaaja Niklas Näppi. Kuukauden pelaaja Niklas Näppi. Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan marraskuun pelaajaksi on valittu Rauman Lukon hyökkääjä Niklas Näppi. Kuukauden nuoren pelaajan tittelin pokkasi itselleen Jokerien hyökkääjä Joel Kiviranta.

Syyskuussa 20 vuotta täyttänyt Niklas Näppi pelaa Lukon A-nuorissa kolmatta kauttaan. Ensimmäisellä kaudella hän teki kymmenen maalia ja viime kaudella täysosumia syntyi 18. Tämän syksyn aikana Näppi on heiluttanut maaliverkkoa jo 24 kertaa. Marraskuussa Näpin pistesaldo oli 6+5=11 ja koko kauden 24+13=37.

- En ihan uskaltanut odottaa tällaista maalimäärää tässä vaiheessa, mutta olen aina tykännyt tehdä maaleja ja harjoittelen laukomista ja maalintekoa oikeastaan päivittäin. Pisteiden valossa alkukausi on mennyt todella hienosti, Näppi sanoo.

Nuorten SM-liigan yhden kauden maaliennätys on Sami Blomqvistin nimissä. Hän laukoi Bluesin paidassa tasan 40 maalia kaudella 2008-09.

- Se on kova maalimäärä. Ei se kaukana ole, mutta sen saavuttaminen vaatii sitä, että loppukausi sujuu yhtä hyvin kuin tämä syksykin, eikä omalle kohdalle sattuisi loukkaantumisia.

Vaikka Näppi onkin tyytyväinen omiin esityksiinsä, on Lukolla joukkueena parannettavaa. Etenkin viimeistelyn kanssa raumalaiset ovat tuskastelleet.

- Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen suunta on ollut parempi, mutta hukkaamme edelleen liikaa maalipaikkoja. Jatkossa sarjapisteitä pitää raapia kovemmalla tahdilla, mutta kuten sanoin, viime aikoina pelimme on parantunut.

Näppi ei ole vielä päässyt näyttämään kykyjään miesten sarjoissa. Alkuvuoden varusmiespalvelus sotki jonkin verran viime kevättä ja kesäharjoittelua, mutta enää se ei jarruta nuorten SM-liigan maalitykkiä.

- Tavoitteeni ovat ehdottomasti miesten liigassa ja toivottavasti pääsisin tekemään debyyttini vielä tällä kaudella. Helppoa se ei tosin ole, sillä Lukolla on todella kova hyökkäyskalusto. Sinne pääsy edellyttää omien hyvien pelien jatkumista ja varmaan jonkun toisen epäonneakin.

Näpin kiekkokiireet jatkuvat huomenna keskiviikkona, kun Lukko kohtaa rakkaan vihollisensa Ässät.

- Näissä paikallisotteluissa on oma jännityksensä, vaikka tällä kaudella pelaammekin Ässiä vastaan todella monta kertaa. Voittamaan lähdetään, sillä ei porilaisille kehtaa hävitä!

Kivirannalle liigakaste

Jokerien vuonna 1996 syntynyt Joel Kiviranta valittiin marraskuun nuoreksi pelaajaksi. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva helsinkiläinen teki marraskuussa 9 (4+5) tehopistettä.

Kiviranta pääsi marraskuussa pelaamaan ensimmäisen ottelunsa miesten Liigassa. Debyytti tapahtui 12.11. ottelussa Bluesia vastaan.

 

Kuukauden nuori pelaaja Joel Kiviranta.

 

 

 

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia