perjantai, 01 maaliskuu 2013 18:28

Nuorten SM: Helmikuun pelaaja Jyväskylästä

Kirjoittanut
Aleksi Salonen U19-maaottelussa syksyllä 2012. Aleksi Salonen U19-maaottelussa syksyllä 2012. Pasi Mennander

Runkosarjan viimeiset kuukauden pelaajat Nuorten SM-liigasta on valittu. Kunniamaininnat menevät Jyväskylään ja Tampereelle.

Nuorten SM-liigan helmikuun pelaajaksi on valittu JYPin puolustaja Aleksi Salonen. Hyvin liikkuva ja taitava Salonen pelasi tammikuun lopulle JYP-Akatemiassa, mutta Mestis-joukkueen taival päättyi runkosarjaan, joten Salonen siirtyi loppukaudeksi JYPin käyttöön.

- Oli hieno juttu, että kausi ei vielä loppunut. Pääsen näillä näkymin treenaamaan liigan mukana ja pelaan A:ssa, ellei mitään ihmeitä tapahdu. Aloitin varusmiespalveluksen tammikuussa ja pääsin tänään perjantaina henkilökohtaiselle syylomalle pudotuspelien ajaksi, eli näillä näkymin palaan armeijaan vasta huhtikuun lopulla. Sekin sopii, Salonen myhäilee.

Salonen ja JYP pelasivat helmikuussa seitsemän ottelua, joista keskisuomalaiset voittivat neljä varsinaisella peliajalla ja yhden voittomaalikilpailussa. Salonen keräsi pelaamissaan otteluissa puolustajalle mainiot tehot 3+5=8.

- Aluksi oli vähän vaikeuksia tottua pelirytmiin, sillä Mestiksessä on enemmän vauhtia, mutta nyt ajoitukset alkavat osua kohdilleen. A:ssa pelit eivät myöskään ole niin fyysisiä kuin Mestiksessä, joten tälläkin varrella varustettu pelaaja pystyy aika fyysiseenkin peliin, Salonen vertailee eroja miesten peleihin.

Salonen on jo kerran voittanut nuorten Suomen mestaruuden. Tämä tapahtui keväällä 2011, jolloin JYP voitti finaalisarjassa Espoon Bluesin.

- Silloin emme lähteneet pudotuspeleihin ennakkosuosikkeina, mutta niin vain joukkue hitsautui yhtenäiseksi ja hoidimme homman. Samoin tavoittein olemme nytkin liikkeellä ja minulla on vahva luottamus tähän joukkueeseen. Nyt on vain tärkeää ymmärtää, että pelin luonne muuttuu verrattuna runkosarjaan. Minun tehtäväni on kokeneempana pelaajana kertoa, mitä on voittava pelaaminen pudotuspeleissä. Ottelusarjoissa vaaditaan kolme voittoa, ja kyllä siitä aina parempi menee jatkoon.

JYPillä on pelaamatta vielä kaksi runkosarjan ottelua. Lauantaina JYP kohtaa kotonaan Vaasan Sportin ja matkustaa sunnuntaina HIFK:n vieraaksi.

- Pääsy suoraan kuuden joukkoon ja puolivälieriin on omissa käsissämme. Voitto näistä kahdesta pelistä, eikä tarvitse hakea vauhtia säälipleijareista, Salonen suunnittelee.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta