perjantai, 11 lokakuu 2019 12:46

Nuorten SM: 18 nollapeliä – heiltä se on onnistunut

Kirjoittanut
Pelicansin Oskari Parviainen on nollapelitilaston ykkönen. Pelicansin Oskari Parviainen on nollapelitilaston ykkönen. Riku Laukkanen

Nuorten SM-liigan alkusarjaa on takana 117 ottelua. Kaikkiaan 13 maalivahtia on onnistunut pitämään yksittäisessä ottelussa maalinsa puhtaana. Nollapelitilaston kärjessä ollaan kolmella nollapelillä.

Pelicansin 17-vuotias Oskari Parviainen on torjunut syksyn aikana kuudessa ottelussa ja pitänyt nollan kolmesti. Parhaimmillaan Parviainen on venynyt kiekon tielle 34 kertaa vierasvoittopelissä Tapparaa vastaan. Nuorten SM-liigan tulokasmaalivahti torjui viime kaudella B-nuorten SM-sarjassa 19 ottelussa, mutta nollapeliä ei tilille tullut.

Parviainen johtaa alkukauden maalivahtitilastoa torjuntaprosentilla mitaten saldolla 95,2.

Maalivahtitilaston kakkonen, Kärppien Joel Blomqvist, on jättänyt vastustajansa nollille tällä kaudella kahdesti. 17-vuotias uusikaarlepyyläisen MuIK:n kasvatti pelaa toista kauttaan Kärppä-paidassa. Jo viime kaudella Nuorten SM-liigassa debytoinut Blomqvist torjui tuolloin Kärpissa 11 ottelua torjuntaprosentilla 93,8. Nollapelejä tilille kertyi peräti neljä.

Kahden nollapelin maalivahteja ovat myös Jokerien Sebastian Katajainen ja HPK:n Tuomas Aalto.
 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta