perjantai, 22 maaliskuu 2019 13:19

Bluesin mestarijoukkueen kapteeni Minnamari Tuominen: ”Osoittaa joukkueen henkistä vahvuutta”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Blues voitti Suomen mestaruuden torstaina, kun se kukisti Naisten Liigan kolmannessa finaaliottelussa Ilveksen 4–2. Ottelun yksi suurimmista sankarittarista oli Bluesin kapteeni Minnamari Tuominen, joka vastasi espoolaisten kahdesta ensimmäisestä osumasta.

– Aika tiukaksihan se ottelu sitten meni, vaikka alussa se näytti, että viedään mennen tullen. Eihän se tietenkään ikinä tällaisessa ratkaisuottelussa niin mene. Ilveksellä oli kuolemanpeli ja tiedettiin, että he tulevat sieltä ja niinhän ne tuli, melkein tasoihin, Tuominen mietti.

Ilves otti ohjakset heti erän alkuun, mutta Bluesin tehdessä avausmaalin, ote siirtyi enemmän espoolaisille. Toisen erän alkuun sinipaitaiset tekivät kaksi maalia ja tilanne olikin yhtäkkiä 3–0. Kaikki näytti olevan jo varmaa, mutta sitten tupsukorvat heräsivät ja erän loppuun mennessä numerot olivatkin jo 3–2.

– Osoittaa kyllä joukkueen henkistä vahvuutta, että huonon toisen erän jälkeen vielä johdettiin peliä ja pystyttiin kontrolloimaan sitä, Tuominen iloitsi.

Tuominen antoi tunnustusta myös Ilveksen pelaajille, jotka tekivät finaalisarjasta juuri niin kovan sarjan kuin se oli. Bluesin kolmen maalin johtokaan ratkaisevassa pelissä ei meinannut riittää, kun Linda Välimäen johdolla tamperelaiset jahtasivat espoolaisten päänahkaa.

– Koko ajan tiedettiin, että sieltä se tulee se Ilves. Siellä on kokeneita konkareita, jotka ovat pelanneet ennenkin aika paljon näitä pelejä. Aivan loistavia pelaajia oli vastassa ja he näyttivät sen tänäänkin, Tuominen kehui.

Blues oli vahva joukkue koko kauden, josta omaa karua kieltään kertovat niin runkosarjan kuin ylemmän jatkosarjan voitto. Lisäksi pudotuspeleissä molemmat sarjat menivät espoolaisille suoraan kolmessa ottelussa. Espoossa nähtiin nappikausi.

– Meillä oli huikean laaja materiaali, tosi hyvä porukka niin kuin varmasti näitte. Pidetään hauskaa jäällä ja hallin ulkopuolella. Kaikki heittäytyvät mukaan ja uskaltavat olla oma itsensä, Tuominen perusteli Bluesin hyvyyttä.

Mestaruus oli Bluesille historian 14:s ja seura on voittanut eniten naisten Suomen mestaruuksia. Espoolaisesta kiekkokulttuurista naisten osalta kertoo myös se, että ratkaisevaan finaaliotteluun Espoonlahteen oli saapunut 611 katsojaa, hallin ollessa tupaten täynnä. Bluesin ja Kiekko-Espoon yhteistyössä rakentama ottelutapahtuma oli finaalin arvoinen.

Minnamari Tuomisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Finaalisarjan kolmannen osaottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Naisten Liigan pudotuspelit tulospalvelussa


Videolla kolmannen finaaliottelun maalit – Yhteistyössä Ruutu:


Kuvagallerian kuvat avautuvat isompina klikkaamalla:

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta