lauantai, 21 lokakuu 2017 01:17

Naisten Liigassa Bluesin Minttu Tuominen - ”Tavoitteena olla elämäni kunnossa”

Kirjoittanut
Bluesin Minttu Tuominen Bluesin Minttu Tuominen Suomen Jääkiekkoliitto

Naisten Liigan viikonloppuun lähdetään Ilveksen komennossa. Tamperelaiset johtavat sarjaa kahden pisteen erolla Kärppiin, ja sunnuntain kierroksella nähdään sarjakärjen kauden toinen kohtaaminen. Viime viikonloppuna Kärpät vei joukkueiden välisen mittelön nimiinsä voittalaukauskisan päätteeksi.

Blues ja Kuortane ylsivät viime kierroksilla molemmat kahteen voittoon, ja espoolaiset ovat kuntopuntarin kärkijoukkue neljällä peräkkäisellä voitollaan. Blues on sarjassa neljäntenä.

Blues-puolustaja Minttu Tuominen, 27,  teki viime viikonloppuna näyttävän paluun kaukaloon loukkantumisen jäljiltä, ja nyt tulevaisuus näyttää hyvältä.

- Oma kausi ei lähtenyt käyntiin ihan toivotulla tavalla. Elokuun lopussa maajoukkueen kanssa pelatun EHT-turnauksen jälkeen tuli eteen terveydellisiä ongelmia, jotka pitivät minut poissa kauden avauskierroksilta. Nyt olen taas pikkuhiljaa päässyt mukaan, ja tästä maltilla eteenpäin. Alkukeväästä tavoitteena on olla elämäni kunnossa, Tuominen kertoo.

- Tunnelma joukkueessa on hyvä. Useampi pelaaja on kärsinyt loukkaantumisista, mutta se on kasvattanut joukkueen luonnetta, ja antanut ehjille pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan erilaisessa roolissa kuin yleensä. Sitä kautta kokemustakin kertyy, Tuominen sanoo.

Laadukas valmistauminen

Viime kaudella espoolaiskiekon edustaja pääsarjassa oli Espoo United, joka sijoittui toiseksi. Täksi kaudeksi Blues teki paluun naisten SM-sarjaan vuoden tauon jälkeen. Blues on voittanut kolmetoista Suomen mestaruutta, joista viimeisin on kaudelta 2015.

- Joukkueen arki on koko kesän ja alkusyksyn sujunut normaalista. Hallinnolliset haasteet eivät ole seuranneet meitä jäälle tai oheisiin, vaan valmistautuminen on ollut laadukasta.

Tuominen on voittanut urallaan olympiapronssia ja kaksi MM-pronssia. Tavoitteet kaudelle ovat kirkkaat.

- Tahdon olla johtava pelaaja jäällä seura- ja maajoukkueessa, ja olla parhaimmillani vaikeimmilla hetkillä. Olympiamitalia kohti töitä on tehty todella kovasti. Olisi upeaa tuoda myös ”tyttö” takaisin Espooseen muutaman vaihto-oppilasvuoden jälkeen, Tuominen viittaa JYPin ja Kärppien edelliskausilla valloittamaan Suomen mestaruusmalja Aurora Borealikseen.

 

 

Naisten Liigan ottelut lauantaina:
HML hh  14:00  HPK  - Blues
Niirala  14:45  KalPa - Ilves
Raksila  16:00  Kärpät - Lukko

Naisten Liigan ottelut sunnuntaina:
Tapiola 2 12:20  Blues - Kuortane
Niirala  12:30  KalPa - Lukko
HML hh  14:00  HPK  - KJT
Raksila  15:30  Kärpät - Ilves


 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta