sunnuntai, 13 huhtikuu 2014 02:23

Mestaruusmaalin laukonut Minttu Tuominen - "Jostain se meni"

Kirjoittanut
Kiekko verkossa, juhlat käyntiin! Kiekko verkossa, juhlat käyntiin! Pasi Mennander

Minnamari Tuominen palasi neljän Pohjois-Amerikassa viettämänsä kauden jälkeen tälle kaudelle Suomeen ja Bluesiin. Paluukauden huipentumana tuli mestaruusmaali lauantain finaaliottelussa JYPiä vastaan ja uran neljäs Suomen mestaruus.

Tuominen laukoi lauantain viidennessä finaaliottelussa kiekon JYPin maaliin ajassa 52.31. Tuo ylivoimalla syntynyt 2-1 -johtomaali osoittautui myös finaalisarjan voittomaaliksi.

- JYPin vaihtoaitiosta huudettiin, että "vedä, vedä". Huuto oli varmaan tarkoitettu Riikalle (Välilä), että hän blokkaisi laukauksen ja pääsisi läpiajoon. Päätin sitten kuunnella heitä ja toimittaa kiekon maalille. Jostain se sitten meni sisään, Tuominen hymyili.

Tuominen voitti edellisen kerran Bluesissa pelatessaan kolme Suomen mestaruutta (2007-09). Nyt tuli neljäs, mutta JYP oli finaaleissa vaikea vastus.

- JYP on sellainen joukkue, että se ei koskaan luovuta. Tiesimme, ettei finaalisarja tule olemaan helppo. Meillä olisi ollut mahdollisuus katkaista sarja jo kolmessa tai neljässä pelissä, mutta JYP sinnitteli.

- Meillä on hyviä yksilöitä, jotka pelaavat hyvin yhteen. Kaikki tekevät uhrautuvasti tosi paljon duunia joukkueen eteen. Toukokuusta asti ollaan tehty töitä yhdessä.

- Kausi oli todella pitkä ja pettymyksiäkin tuli paljon. Olympialaisissa ja Euroopan Cupissa ei mennyt hyvin. Otimme niistä oppia ja päätimme, että tällä kaudella ei enää mestaruuksia hävitä - eikä hävitty.

 

 

Olet nyt