maanantai, 01 marraskuu 2010 18:51

Maalitykki Anne Helin: "Paluu Leijoniin mahdollinen"

Kirjoittanut

Anne Helin

Vancouverin olympiajoukkueessa pronssimitalin voittanut Anne Helin, 23, on alkaneella kaudella ollut poissa maajoukkueen tapahtumista. Naisten SM-sarjan lokakuun parhaaksi pelaajaksi nimetty maalitykki ei kuitenkaan sulje pois paluutaan Suomi-paitaan.

- Kesä meni töitä tehdessä ja vasta syksyllä olen treenannut kunnolla, Helin kertoo.

- Treenaan itseni mahdollisimman hyvään kuntoon ja katsotaan sitten, mitä pelejä pelataan. Tällä hetkellä seurajoukkue menee kaiken edelle, Kärppien puolesta taistellaan.

Anne Helin on Oulun Kärppien kapteeni.Naisten SM-sarjassa jo 12-vuotiaana debytoineen Helinin pelaajaprofiilin voi summata yhdellä sanalla - maalintekijä. Alkukaudesta hän on ollut naisten SM-sarjan ylivoimaisesti paras maalintekijä, 11 ottelussa hän on laittanut laatan verkkoon 21 kertaa. Sarjan toiseksi parhaalla maalintekijällä osumia on tilillään 12 kappaletta. Kärpät on tehnyt alkusarjassa 52 maalia, eli noin 40 prosenttia joukkueen maaleista on merkitty kapteeni Helinille.

- Olen tiedostanut oman roolini joukkueessa. Maalinteko on vahvuuteni, sitä pitää yrittää hyödyntää. Joukkueen eteenhän tässä pelataan, Helin pohtii.

- Ketjukaverit ovat hienosti järjestäneet paikkoja, joista olen pystynyt laittamaan kiekkoja sisään. Mutta vielä vaaditaan enemmän, jotta voisimme voittaa tiukimmatkin pelit.

"Katsotaan nyt…"

Myös Naisleijonissa Helin on ollut maalintekijän roolissa. Pelaamissaan 47 maaottelussa hän on tehnyt 21 maalia.

Minun pitää saada itseni vielä paljon parempaan kuntoon, sillä kansainvälisissä peleissä vauhti on sarjapelejä kovempaa.

- En koskaan sano ei koskaan, niin en joudu myöhemmin selittelemään, Helin naurahtaa kysyttäessä maajoukkueuran jatkosta.

- Minun pitää saada itseni vielä paljon parempaan kuntoon, sillä kansainvälisissä peleissä vauhti on sarjapelejä kovempaa. Katsotaan nyt miten tämä jatkossa menee.

Kärpät pani sunnuntaina tiukasti kampoihin sarjakärki HPK:lle, mutta taipui lopulta maalein 2-4. Helin onnistui jälleen maalinteossa, hän teki joukkueensa avausmaalin ja syötti 2-1-johtomaalin. HPK rynni kuitenkin neljän viimeisen minuutin kirillään voittoon.

Vaikka molemmista viikonlopun vierasotteluista tuli tappio (Blues-Kärpät 11-3 ja HPK-Kärpät 4-2), Kärppien alkukausi on ollut hyvä. Sarjataulukossa oululaiset ovat mukavasti viidentenä.

- Joukkueemme ikärakenteeseen nähden kautemme on alkanut tosi hyvin. Meillä on todella hyviä nuoria tyttöjä, jotka voivat kehittyä huimasti yhdenkin kauden aikana. Kyllä me vielä HPK:llekin näytämme.

Kärpät on tehnyt SM-alkusarjassa neljänneksi eniten maaleja, mutta omissakin on kolissut. Päästettyjä maaleja Kärpillä on tilastoissaan kärkikuusikon joukkueista eniten.

- Isoimmat ongelmamme ovat puolustuspäässä. Treenataan puolustuspeli kuntoon, ei siinä sen ihmeempiä poppakonsteja kaivata. Merkataan vastustajan pelaajat pois, Helin summaa.

Opiskelua ja yrittäjätoimintaa

Jos tapahtuu kaukalossa, niin vilskettä riittää sen ulkopuolellakin. Helin opiskelee sairaanhoitajaksi, opintoja on jäljellä noin vuoden verran. Kesäisin hän toimii marja-alan yrittäjänä, viime kesänä 22 kesätyöntekijää poimi Oulun seudulla mansikoita hänen toimeksiannostaan.

Opiskelu plus yrittäjyys plus jääkiekko - aika haastava yhtälö.

- Kesäisin teen töissä pitkää päivää, aamusta iltaan. Kyllä minä kesälläkin harjoittelen, mutta omatoimisesti, joukkueen treeneihin en ehdi. Aikataulutus on haastavaa, treenattava on kun siihen on aikaa.

Opinnoissa Helin on muutaman luistimenpotkun opiskelukavereitaan jäljessä, olympiavuosi näkyi rästiin jääneinä opintosuorituksina.

- Nyt yritän suorittaa kursseja pois, jotta saisin sairaanhoitajan paperit käteeni vuoden päästä jouluna.


Olet nyt