perjantai, 22 lokakuu 2010 10:47

"Rohkeus ja suoraviivaisuus ovat Team Oriflamen voima!"

Kirjoittanut

Team Oriflame otti kauden ensimmäisen voittonsa viikko sitten torstaina. Norjan alle 18-vuotiaiden maajoukkue kaatui murskaluvuin 8-1.

Kuortaneen Team Oriflame palasi torstaina harjoituksiin kolmen päivän "syysloman" jälkeen. Naisten SM-alkusarjan viikonlopun kahteen otteluunsa nuori joukkue ammentaa lisävoimia viime pelien hyvistä esityksistä.

- Odotan joukkueelta viikonlopun molemmissa peleissä samanlaista kurinalaista peliä kuin kahdessa edellisessä SM-sarjan pelissä, lisättynä tehostetulla maalinteolla, joukkueen päävalmentaja Jari Risku sanoo.

- Maalintekoa opimme pelissä Norjan N18-joukkuetta vastaan, ottelussa tehtiin paljon kansainvälisen tason maaleja. Sama tapa toimii myös SM-sarjassa kuin junan vessa, kun annamme rohkeudelle vallan! Rohkeus ja suoraviivaisuus on voimamme, se myös palkitaan, Risku linjaa.

Team Oriflame kaatoi viikko sitten torstaina Norjan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen murskaluvuin 8-1. Kahdessa viimeisessä sarjapelissään ennen kahden viikon sarjataukoa kuortanelaiset kiusasivat loppuun asti kovatasoisia KalPaa (loppuluvut kuopiolaisille 1-0) ja HPK:ta (hämeenlinnalaisille jatkoaikavoitto maalein 3-2).

- Kohtaamme lauantaina Lohjan kotona ja sunnuntaina Kärpät vieraissa. Lyhyen syysloman jälkeen edessämme on hieno haaste, meidän on löydettävä oikea kokoonpano loistavan Norja-voiton jälkeen. Norjaa vastaan pelasimme tasaisesti neljällä kentällä läpi ottelun, Risku kertoo.

Molemmat viikonlopun vastustajat ovat Riskun mukaan potentiaalisia playoff-joukkueita. Molempien joukkueiden otteista näkyy kokeneiden ja osaavien valmentajien kädenjälki.

Yhtenäinen pelitapamme paranee peli peliltä. Joukkuehenki ja kohti huippu-urheilua suuntautuva elämäntapa kehittyvät koko ajan.

- Lohjan nuori mutta kokenut joukkue on varustettu muutamalla taitavalla kokeneella pelaajalla, jotka osaavat ratkaisun hetkellä nostaa päätään. Heillä on myös laadukas maalivahti. Lohja on jo muutaman vuoden pelannut aggressiivista, raikasta, suoraviivaista ja viisasta jääkiekkoa, jonka johdosta joukkue on haasteellinen vastustaja myös sarjan eliittijoukkueille. He taistelevat paikasta kuuden joukkueen playoff-ryhmässä täysin palkein, Risku sanoo.

Myös sunnuntain vastustaja Kärpät on esiintynyt alkukaudesta edukseen.

- Nuorentumisestaan huolimatta joukkue esittää erittäin yritteliästä, kypsää ja systemaattista peliä kautta linjan. Lisäksi Kärpissä pelaa muutamia kokeneita ja erittäin taitavia sekä lahjakaita pelaajia, joilla on kyky ratkoa pelejä omalla henkilökohtaisella osaamisellaan. Myös joukkueen maalivahdit Susanna Airaksisen johdolla ovat erinomaisia. Playoff-tavaraa selkeästi, Risku arvioi.

"Joukkueen nälkä on kova"

Team Oriflamen nuoret pelaajat ovat eläneet yhteistä elämää noin 70 vuorokautta, opiskellen koulun ja huippu-urheiluun suuntautuvan elämäntavan aikatauluttamista ja yhdistämistä sekä itsenäistymistä. Suurin osa pelaajista on muuttanut Kuortanelle muualta, pitkänkin matkan päästä.

- Joukkue kehittyy ja vahvistuu joka päivä. Isoin haaste on säilyttää saavutettu perustaso ja perusasioiden kehittäminen sekä uuden oppiminen, kun kauden raskaimmat ajat ovat edessä mentaalisella tasolla, Risku kertoo.

- Yhtenäinen pelitapamme paranee peli peliltä. Joukkuehenki ja kohti huippu-urheilua suuntautuva elämäntapa kehittyvät koko ajan. Myös yksittäisen pelaajan itseluottamuksen kehittyminen näkyy.

- Joukkueen nälkä ja jano ensimmäisen täyden pistepotin metsästyksessä on suuri. Se on hieno ja hyvä haaste, joka edesauttaa kehitystämme.

Naisten SM-alkusarja viikonloppuna:
Lauantaina:
HPK - Blues
Salo HT - JYP
Team Oriflame - LoKV
Kärpät - Ilves
Sunnuntaina:
JYP - LoKV
Kärpät - Team Oriflame
KalPa - Ilves
Salo HT - Blues
Sarjataulukko:
HPK 8 7 1 0 0 47 - 9 23
Ilves 10 6 1 0 3 43 - 22 20
Blues 7 6 0 0 1 33 - 15 18
Kärpät 9 4 1 1 3 36 - 27 15
KalPa 9 4 1 1 3 23 - 22 15
JYP 9 3 2 0 4 23 - 24 13
LoKV 9 2 0 2 5 17 - 37 8
Salo HT 9 0 1 1 7 11 - 51 3
Oriflame Team 8 0 0 2 6 9 - 35 2

Olet nyt