maanantai, 07 lokakuu 2019 18:45

CSM: TPS kiri jatkoaikavoittoon Jokerit Viikingeistä – Hyökkääjä Santeri Sulku: “Tavoitteena on olla Suomen ykkösjengi”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Santeri Sulku. Santeri Sulku. Leeni Pellinen

TPS nousi kolmannen erän jälkimmäisellä kympillä 0–2-tappioasemasta 3–2-jatkoaikavoittoon ottelussa Jokerit Viikinkejä vastaan C-nuorten SM-karsintasarjan sunnuntain kierroksella.

– Eka erä oli huono. Toiseen parannettiin vähän. Tultiin hyvin kolmanteen erään ja tsempattiin. Noustiin sitten tasoihin. Ihan hyvältä tuntui voittaa, kuvaili TPS-hyökkääjä Santeri Sulku heti ottelun jälkeen.

TPS ei lannistunut vaan nousi kolmannessa erässä viimeisen kymmenen minuutin aikana 0–2-tappioasemasta tasoihin.

– Joo me sanottiin erätauolla, että pitää keskittyä enemmän, luistella ja toimittaa kiekkoa maalille, Sulku kertasi joukkueen suunnitelmia ottelun kolmanteen erään.

Kotijoukkueen sankariksi nousi ottelun toisella osumallaan hyökkääjä Samuel Sisik, joka iski jatkoajalla 3–2-voittomaalin Sulkun esityöstä.

– Toin kiekon ylös ja odotin, että pakki tulee vastaan. Sitten heitin kaverille lätyn ja sain kiekon takaisin. Yritin itse tehdä maalia, mutta ei onnistunut. Onneksi Sisik onnistui ribarista.

TPS nousi voiton myötä C-nuorten SM-sarjan toisen karsintalohkon piikkipaikalle ja on viime aikoina pelannut vakuuttavasti.

– Koko kaudelle tavoitteena on olla Suomen ykkösjengi ja voittaa mestaruus. Nyt ollaan pelattu hyvin tässä alkusarjassa hyviä jengejä vastaan ja otettu tärkeitä pisteitä.

Ruotsin Brynäs IF:n juniorijoukkueesta Turkuun täksi kaudeksi siirtynyt Sulku pelaa vahvaa alkukautta. Peliälyn ja laukauksen omiksi vahvuuksikseen mainitseva nuorukainen on tähän mennessä nakuttanut pelaamissaan kuudessa C-nuorten ottelussa tehot 8+9=17. Lisäksi Sulku on pelannut seitsemän B-nuorten ottelua tehoilla 1+5=6.

– Olen saanut hyviä syöttöjä kavereilta. Yritän ampua aika paljon ja kiekko on mennyt reppuun. Hyvältä se tuntuu ja siitä tulee hyvää itseluottamusta, myös Ruotsin kansalaisuuden omaava nuorukainen taustoitti.

TPS:n seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 9.10., kun joukkueen vieraaksi Turkuun saapuu Hämeenlinnan Pallokerho. Ottelu pelataan Impivaaran jäähallissa kello 19:50 alkaen.

Santeri Sulku Leijonat.fi:n pelaajakortissa
Ottelun TPS–Jokerit/JoVi tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta