lauantai, 07 syyskuu 2019 20:52

Sisik taituroi kahdella maalillaan TPS:lle voiton CSM:ssä – “Taisteltiin tänään hyvin yhdessä”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Samuel Sisik. Samuel Sisik. Leeni Pellinen

Turun Palloseura ja Helsingin IFK mittelivät lauantai-iltapäivällä tiukan kamppailun C-nuorten SM-sarjassa. Kotijoukkue TPS nousi lopulta jatkoaikavoittoon.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen vierailijat siirtyivät 1–0-johtoon heti toisen erän alkajaisiksi, kun Lauri Mynttinen iski kiekon reppuun Leevi Kankaan syötöstä toisella minuutilla.

Kotijoukkue nousi tasoihin erän puolessa välissä, kun vastahyökkäyksen päätteeksi TPS:n slovakkihyökkääjä Samuel Sisik pääsi ohjaamaan takatolpalta kiekon tyhjään verkkoon.

Lisämaaleja ei ottelun varsinaisella peliajalla nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkoja ratkaista ottelu, mutta maalivahdit Noa Vali (TPS) ja Daniel Salmivuori (HIFK) pitivät pintansa kentän molemmissa päissä.

Jatkoaika ehti vanhentua ainoastaan 17 sekuntia, kun taiturimainen slovakkinuorukainen nousi illan ratkaisijaksi ja niittasi illan toisen osumansa läpiajonsa päätteeksi.

– Sovittiin heti aloituksessa tietty taktiikka ja tällä kertaa se toimi, ottelun sankari kuvasi voitto-osumaa hymyillen.

– Tämä oli joukkueen voitto. Me pelattiin tänään hyvin ja taisteltiin nimenomaan yhdessä, Sisik jatkoi summaten iltapäivän peliä.

Viime kaudella Itävallassa kiekkoillut 14-vuotias Sisik valitsi Suomen ja TPS:n tämän kauden pelipaikakseen, koska uskoo, että täällä hän kehittyy paremmin kuin kotimaassaan tai Itävallassa.

– Ehdottomasti jääkiekko oli se syy tulla Suomeen. Täällä vauhti ja pelinopeus on eri tasolla verrattuna Slovakiaan. Sen lisäksi täällä peli on myös fyysistä ja halutaan pelata eikä olla laiskoja, Puropellon yläkoulussa Turussa opiskeleva Sisik taustoitti.

Hänelle on myös selvää, mitä hän haluaa parantaa omassa pelaamisessa tämän kauden aikana.

– Haluan parantaa luistelua ja pelin lukemista, NHL-kiekkoilijan urasta haaveileva slovakkinuorukainen päätti.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Samuel Sisikin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta