sunnuntai, 02 huhtikuu 2017 15:40

CSM // HIFK jyräsi Suomen mestaruuteen - ”Jätkät osti duunin kautta tekemisen”

Kirjoittanut Petteri Ikonen
C-nuorten Suomen mestari: HIFK! C-nuorten Suomen mestari: HIFK! Pasi Mennander

Helsingin IFK onnistui uusimaan C-nuorten Suomen mestaruutensa Finnair Final Four -turnauksessa. HIFK voitti sunnuntaina Oulussa pelatussa loppuottelussa Kärpät maalein 6-2 (0-1, 3-0, 3-1).

HIFK jäi loppuottelun avauserässä takaa-ajajaksi, mutta toisessa erässä helsinkiläiset nousivat tasoihin ja ohi kaksi maalia viimeistelleen Roope Turusen ja yhden tehneen Marcus Kallionkielen johdolla.

Päätöserässä Kärpät nousi vielä kerran maalin päähän, mutta HIFK:n Jyry Kortelainen, kapteeni Anton Lundell ja Daniel Mäkiaho iskivät täysosumillaan pelin selväksi.

- Joulukuusta alkaen muutettiin vähän hommia ja jätkät osti duunin kautta tekemisen. Sitä tässä on rummutettu. En olisi ehkä uskonut, että se näin palkitsee, HIFK:n päävalmentaja Kimmo Kuhta tuumi ottelun jälkeen.

- Yksi iso käännekohta oli se, kun hävittiin keväällä himassa Kärpille 15-4. Siinä ei ollut mitään palaa, mutta reagoitiin siihen ja nostettiin vaatimustasoa pelin jälkeen, Kuhta viittasi tappiolliseen runkosarjaotteluun.

 

 

HIFK voitti mestaruuden toisella kaudella peräkkäin. Yksi joukkueen edelleen mukana olleista avainpelaajista oli Anton Lundell.

Lundell sai kunnian toimia helsinkiläisjoukkueen kapteenina ja oli vuoden verran monia kokeneempana pelaajana yksi joukkueen suunnannäyttäjistä. Loppuottelussa hän viimeisteli pisteet 1+1=2 ja piti ketjuineen huolen ettei Kärpät noussut enää mukaan peliin toisen erän jälkeen. 

- Joukkue pelasi tänä viikonloppuna varmaan kauden kaksi parasta peliä. Tässä on tulos. Joka jätkä pelasi tosi hyvin, Lundell pohdiskeli kultamitalien ratkettua.

Lauantain välierässä HIFK kaatoi tasaisten vaiheiden jälkeen TPS:n maalein 5-4. Kärppiä vastaan lukemat olivat selkeämmät, mutta eivät itsestään selvät.

- Sekä viime vuonna että tänä vuonna joukkue taisteli tosi hyvin. Johtavana pelaajana näytin esimerkkiä ja annoin kaikkeni, Lundell päätti.

Finaaliottelun Kärpät - HIFK kaikki tilastotapahtumat

 

 

Olet nyt

Etsi sivustolta