torstai, 21 helmikuu 2019 18:53

BSM: Blues kukisti HIFK:n Leppävaarassa: ”Aina sitä haluaa voittaa HIFK:n”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Alexander Forslund. Alexander Forslund. Riku Laukkanen

Leppävaaran Warrior Areenan lehtereille oli saapunut runsain joukoin yleisöä seuraamaan, kun Blues kukisti B-nuorten SM-sarjan paikallisottelussa HIFK:n 2-1. Keskiviikkoillan sankariksi nousi tehoilla 1+1 espoolaisten Alexander Forslund.

– Koko peli sujui ihan hyvin. Kentän kanssa homma toimi, vaikka vaihdettiin siinä vähän kaveria, Forslund ruoti omaa peliänsä.

Ottelu oli tasaista vääntöä, jossa paikallisotteluiden tyyliin tunteetkin välillä olivat pinnalla. Kaikesta huolimatta nähtiin siisti ottelu, jossa jäähyjä jaettiin yhteensä vain 20 minuutin edestä. Molemmat joukkueet puolustivat tiukasti, joka näkyi ottelun maalimäärissä.

– Alku oli tosi hyvää, mutta sitten siinä toisessa erässä kaveri pääsi vähän mukaan. Ihan hyvin hoidettiin, Forslund totesi.

Paikallisotteluilla on aina oma paikkansa ja ne eroavat joiltain osin normaaleista kamppailuista. Joukkueet ovat tulleet tutuiksi toisilleen, kun paljon on pelejä vastakkain pelattu ja vastassa saattaa olla tuttuja pelaajia myös siviilielämän puolelta, joille ei vaan voi hävitä.

– Totta kai se tuo lisälatausta, kun on paikallispeli ja aina sitä haluaa voittaa HIFK:n, Forslund mietti.

Ottelussa yhden lisämausteen toi myös se, että Bluesin ja HIFK:n penkkien takana seisoivat vanhat pelikaverukset vuosien takaa, Toni Mäkiaho ja Kimmo Kuhta. Peliuralla ja edelleenkin he ovat hyviä ystäviä keskenään. Vanhan pelikaverin ja ystävän kohtaaminen antaa kuitenkin peliin pienen lisäboostin.

– Kyllä se tietysti, kun siellä on hyvä kaveri, niin mieluummin haluaa voittaa kuin hävitä. Silti jos kaveri on parempi, niin osaa arvostaa ja myöntääkin sen, Mäkiaho mietti.

Mäkiaho haluaa kuitenkin painottaa sitä, että kumpikaan ei ole nostamassa omaa egoaan, vaan poikien eteen työtä tehdään. Forslund on yksi niistä pojista, joiden eteen Mäkiaho töitä tekee ja 17-vuotias nuorukainen on pelannut hyvän kauden 41 ottelussa tehoilla 17+39=56. Tilille on kertynyt myös yksi A-nuorten SM-liigan ottelu, jossa mies pääsi heti maalien makuun.

– Alussa ja keskikohdassa kautta oli vähän hakemista, mutta muuten kausi on ollut nousujohteinen, Forslund analysoi.

Kahden viikon pelitauko on nyt ohitse ja edessä on tiukka pelitahti. Bluesin ottelut jatkuvat jo lauantaina Hämeenlinnassa, kun joukkue kohtaa HPK:n. Kauaa ei tarvitse myöskään HIFK:n laakereilla levätä, sillä niin ikään lauantaina helsinkiläiset kohtaavat kotona Tapparan.

Alexander Forslundin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Blues-HIFK tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia