maanantai, 14 tammikuu 2019 08:50

Jääkiekko on Bluesin pörssikärjen verissä: ”Olen taidokkaampi pelaaja kuin isä” – Mäkiaho johdatti Bluesin voittoon sunnuntaina

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Daniel Mäkiaho. Daniel Mäkiaho. Joni Hildén

Blues kaatoi HPK:n sunnuntaina Tapiola 2 -hallissa 6-1 B-nuorten SM-sarjan ottelussa. Ajoittain jopa hieman lämpimähkönkin ottelun yhdeksi sankariksi nousi toisen polven jääkiekkoilija Daniel Mäkiaho. Mäkiaho teki ottelussa tehot 1+1.

– Oli ihan hyvä ja energinen peli tänään koko kentältä itse asiassa. Siinä on hyvä sentteri, joka jakaa hyvin kiekkoa, niin siitä on hyvä tehdä aina maaleja, Mäkiaho kertoi.

Jääkiekko on vasta 17-vuotiaan Danielin verissä, sillä hänen isänsä ja nykyinen valmentajansa on 720 ottelua liigassa pelannut Toni Mäkiaho. Jotkut saattaisivat jopa hieman kiusaantua siitä, että oma isä toimii valmentajana.

– Ei se kauhean erikoiselta tunnu, kun on tottunut siihen. Onhan se kiva, kun pääsee kyydillä treeneihin ja antaa hyviä neuvoja, kun on itsekin pelannut pitkän uran, nuorempi Mäkiaho totesi.

Toni Mäkiaho tunnettiin jääkiekkokaukalossa kovista painavista taklauksistaan ja siitä, että ei perääntynyt eikä pelännyt. Jäähysarakkeessakin lukemat ylittävät kirkkaasti tuhannen minuutin rajan, sillä Mäkiaho istui boksissa 1 568 minuuttia. Nuorempi painos ei ole samanlainen taklauskone, vaikka ei taklauksista peräännykään.

– Olen ehkä vähän taidokkaampi pelaaja kuin isä. En tappele enkä taklaa yhtä paljon kuin hän, vaan olen enemmän kiekon kanssa, Daniel vertasi.

Kaukalossa useasti pelaajat huutelevat toisillensa kaikennäköisiä juttuja, varsinkin silloin, jos isänä tai sukulaisena sattuu olemaan tunnettu jääkiekkoilija. Daniel ei kuuluisasta isästään huolimatta ole huuteluita saanut kuulla.

– Olen vähän yllättynyt kyllä, että en saa kuulla huuteluita. Välillä voi tulla ehkä jotain tappelu-sanoja, mutta ei ole mitään kummempia tullut.

Jääkiekkokytkökset eivät Daniel Mäkiahon tapauksessa rajoitu vain isään, sillä hänen isoisänsä äidin puolelta on mister IFK Frank Moberg. Moberg istui sunnuntaina Tapiolan katsomossa jännittämässä tyttärenpojan otteita HPK:ta vastaan.

Ottelun Blues–HPK tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia