keskiviikko, 13 syyskuu 2017 12:22

BSM: Muistatko nämä valmentajat pelaajauraltaan?

Kirjoittanut

B-nuorten SM-sarjan päävalmentajistossa on mukana kaukaloista tuttuja nimiä. Joukossa on mestaruuksia voittaneita, pitkiä ammattilaisuria pelanneita ja kansainvälistä kokemusta hankkineita kiekkomiehiä.

HIFK:n Kimmo Kuhta (ylärivi oik.) “kasvoi” B-nuorten päävalmentajaksi ja siirtyi tehtävään C-nuorten päävalmentajan paikalta. Viime keväänä Kuhta juhli HIFK:ssa C-nuorten Suomen mestaruutta. 17-vuotisella ammattilaisurallaan Kuhta voitti Suomen mestaruuden 2011 ja SM-hopeaa 1999. Liigassa Kuhta pelasi 730 ottelua.

Mika Niskanen (ylärivi kesk.) siirtyi Jokerien päävalmentajaksi HIFK:n B-nuorista. Keväällä 2008 päättyneen pelaajauransa jälkeen Niskanen on toiminut valmennustehtävissä myös K-Kissoissa. Niskanen pelasi Liigassa lähes 300 ottelua ja Ruotsin Elitserienissä kuudella kaudella. Hän voitti Ruotsin mestaruuden HV71:ssä vuonna 2004.

Antti Aarnio (alarivi vas.) toimii kolmatta kauttaan Kärppien B-nuorten päävalmentajana. Pelaajaurallaan Aarnio voitti peräti neljä Suomen mestaruutta ja yhteensä seitsemän SM-mitalia. Yli 430 ottelua kestäneen Liiga-uransa jälkeen Aarnio aloitti saman tien Kärppien B-nuorten valmennusryhmässä vuonna 2014.

Jarkko Kauvosaari (alarivi oik.) toimii debyyttikauttaan päävalmentajana. Viime vuonna Kauvosaari oli mukana Lukon B-nuorten valmennusryhmässä ja nousi nyt joukkueen vastuuvalmentajaksi. 33-vuotias Kauvosaari lopetti pelaajauransa kauteen 2013-14. Hän pelasi Liigassa yhteensä 510 ottelua 12 kaudella Lukon, KalPan ja Ilveksen riveissä. Palkintokaapissa on SM-pronssia keväältä 2011.

Juhamatti Yli-Junnila (ylärivi vas.) siirtyi Pelicansin B-nuorten päävalmentajaksi samasta tehtävästä lahtelaisten C-nuorista. Yli 270 ottelua Liigassa pelannut Yli-Junnila saavutti urallaan SM-pronssia HPK:ssa vuonna 2003. Pelikokemusta kertyi Suomen vuosien jälkeen myös Unkarista, Ruotsista, Saksasta ja Ranskasta.

Päävalmentajat B-nuorten SM-sarjassa 2017–18

Blues: Janne Tuunanen
HIFK: Kimmo Kuhta
HPK: Marko Raita
Ilves: Hannu Toivo
Jokerit: Mika Niskanen
K-Kissat: Tommy Grönlund
K-Laser/KKP: Teijo Raatesalmi
K-Vantaa: Kristian Fagerström
KalPa: Sakari Muotka
KooKoo: Pekka Huikuri
Kärpät: Antti Aarnio
Lukko: Jarkko Kauvosaari
Pelicans: Juhamatti Yli-Junnila
Sport: Kai Katajalehto
Tappara: Jussi Taipale
TPS: Hermanni Vidman

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia