sunnuntai, 14 huhtikuu 2019 17:02

Näin Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen summasi Slovakian-turnauksen – "Voimme olla ylpeitä poikien puolesta"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Slovakiassa pelattu alle 20-vuotiaiden neljän maan turnaus oli debyytti Raimo Helmisen johtamalle valmennusryhmälle. Helmisen mukaan vuodenvaihteeseen tähtäävä MM-projekti käynnistyi hyvin.

– Turnauksesta jäi erittäin hyvä maku, voitimme kaikki pelit. Valmennusjohto on tosi tyytyväinen pelaajien panokseen tässä turnauksessa. Voimme olla ylpeitä poikien puolesta, Helminen sanoi.

Suomi voitti Tshekin 6–4, Slovakian 6–3 ja turnausvoiton ratkaisseessa päätöspelissä Venäjän jatkoajalla 1–0.

– Tshekki-pelin alku oli tahmea, mutta sen jälkeen pelasimme erittäin hyvin. Slovakia-peli oli meiltä turnauksen heikoin, mutta siitäkin pojat hoitivat voiton kotiin tyylikkäästi. Siinäkin pelissä olimme varmasti pykälän parempi joukkue, Helminen kertasi.

– Venäjä-peli oli kova, kansainvälisen tason ottelu, vauhdikas ja fyysinen. Pojat pelasivat tosi hyvin ja olivat sitkeitä. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja, mutta maalinteko oli vaikeaa. Maalivahdit pelasivat molemmissa kenttäpäädyissä erittäin hyvin.

Valmennusjohto kiinnittää seuraavaksi huomionsa alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin, nuoremmistakin ikäluokista voi nousta MM-ehdokkaita. Slovakian-turnauksessa edustaneilla pelaajilla on kausi nyt ohi.

– Nämä pelaajat lähtevät nyt seuroihinsa harjoittelemaan. Kesän jälkeen he palaavat joukkueeseemme entistä vahvempina ja parempina. Uusi kausi alkaa heinäkuussa, tosi innolla odotamme, mitä tuleman pitää, Helminen kertoi.

Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

Turnauksen lopputaulukko:
Suomi   3  2  1  0  0  13 - 7  8
Venäjä  3  2  0  1  0  13 - 1  7
Tshekki  3  1  0  0  2  7 - 13  3
Slovakia 3  0  0  0  3  4 - 16  0

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia