perjantai, 25 joulukuu 2015 16:35

Nuorten Leijonien jouluaatto sujui mukavasti: ”Kinkut ja laatikot on jo sulateltu”

Kirjoittanut Hanni Hopsu, Petteri Ikonen ja Siiri Markkanen
Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle jouluaatto oli vapaapäivä, mutta joulupäivänä palattiin jo harjoituksiin. Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle jouluaatto oli vapaapäivä, mutta joulupäivänä palattiin jo harjoituksiin. Siiri Markkanen

Viime viikot ovat olleet Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pelaajille hektistä aikaa.

MM-leirityksen päätteeksi keskiviikkona 23. joulukuuta julkaistiin lopullinen kisajoukkue. Osalle tuo päivä tiesi kotiinpaluuta ja useamman päivän joululomaa ennen sarjapelien alkamista.

Ne ketkä MM-joukkueeseen valittiin, pääsivät hekin jouluksi kotiin. Joukkue palasi yhteen joulupäivänä, ja 25. joulukuuta iltapäivällä hikoiltiin jo harjoitusten merkeissä.

- Kovin paljon ei kinkkua uskaltanut syödä aattona ettei tule ähky, mutta ne vähätkin sulivat tuossa jääharjoituksessa, puolustaja Eetu Sopanen veisteli.

Sopanen vietti jouluaaton kotonaan Lahdessa.

- Hyvin ehdin käydä morjestamassa isovanhempiakin ja perheen kanssa ehdin viettää aikaa, Sopanen jatkoi.

Sopasen kausi seurajoukkuetasolla on kulunut Heinolan Peliittojen riveissä. Isokokoinen puolustaja on Lahden Pelicansin sopimuspelaaja.

Pelicansin sopimuspelaajista myös Miska Siikonen on pelannut tällä kaudella Peliitoissa, mutta pääasiassa kausi on kulunut Pelicansin Liiga-joukkueessa. Siikonen vietti joulunsa Kouvolassa perheensä luona.

- Totta kai vähän sai irrotettua ajatuksia kiekosta, ja oli hyvä ruoka, mutta tietenkin kutkuttaa vähän jo että pääsee pelaamaan. Perhe kyseli vähän kiekosta, mutta koitettiin pitää perusjoulua, ettei ihan kiekko vallitsisi keskusteluja.

- Perinteisesti meille on tullut muutamia sukulaisia käymään, ja sitten käydään vähän haudoilla ja pelaillaan yhdessä tietovisaa. Yleensä pääjuttu on ollut se syöminen.

Nuorten MM-kilpailut alkavat huomenna lauantaina. Suomi kohtaa avausottelussaan Valko-Venäjän. Sopasen ja Siikosen tavoin myös hyökkääjä Roope Hintzillä oli rauhallinen joulu.

- Kinkut ja laatikot on jo sulateltu, niin pystyy huomenna lähtemään jo tositoimiin. Oli ihan hyvä, että päästiin vetämään vähän henkeä ja käymään tässä välissä kotona. Itse olin Tampereella perheen luona. Tulihan siinä kyllä syötyä ihan hyvin, Hintz tuumii.

- Me yleensä syödään hyvin, katsotaan joku leffa ja pelataan yhdessä jotain lautapelejä. Ei mitään oikein sen kummempaa, Hintz avaa perheensä jouluperinteitä. 

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia