torstai, 30 heinäkuu 2015 13:40

U20 // Puolustajakolossi Eetu Sopanen: ”Jos pärjää Lake Placidissa, pärjää ihan missä vain nuorten peleissä”

Kirjoittanut
Eetu Sopanen on yksi Lake Placidissa pelattavaan turnaukseen valituista pelaajista. Eetu Sopanen on yksi Lake Placidissa pelattavaan turnaukseen valituista pelaajista. Pasi Mennander

Lahtelaispuolustaja Eetu Sopasen osalta alle 18-vuotiaiden MM-kotikisat toissa keväänä loppuivat nopeasti. Sopanen sai ensimmäisessä ottelussaan aivotärähdyksen, ja hän ehti pelata vain puolitoista erää.

Seuraavat kotikisat odottavat viiden kuukauden päässä, kun alle 20-vuotiaiden MM-mitaleista pelataan Helsingissä. Sopanen on yksi niistä puolustajista, jotka tavoittelevat paikkaa Suomen joukkueen alakerrasta.

- Alle 20-vuotiaiden MM-kotikilpailuihin pääsemiseksi minulta vaaditaan onnistumisia, ja päivittäisen työnteon pitää olla hyvällä tasolla. Sama pätee myös Liigaan pääsemiseen, Sopanen sanoo realistisesti.

Viime kaudella Sopanen pelasi Liigaa Pelicansissa, Mestistä Peliitoissa ja nuorten SM-liigaa Pelicansissa. Nyt hänen tavoitteensa on ottaa paikka Pelicansin Liiga-joukkueesta.

Maajoukkuepelien osalta 196-senttinen puolustaja antoi heinäkuun lopussa näyttöjä Vierumäellä, missä järjestettiin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leiri.

Sopanen valittiin myös Lake Placidiin matkaavaan Nuorten Leijonien joukkueeseen. Turnauksessa on vastassa Ruotsi, ja isäntämaa Yhdysvallat, joka pelaa peräti kahden joukkueen voimin.

- Erittäin positiivisin miettein tulin leirille, ja Vierumäellä on hyvä potkaista uusi jääkiekkokausi käyntiin. Lake Placidissa on tiedossa erittäin kovia pelejä, ja jos siellä pärjää, pärjää ihan missä vain nuorten peleissä, Sopanen päättää.

Suomen joukkueen kokoonpanon näet täältä.

 

Nuorten MM-kisat pelataan Helsingissä 26.12.2015-5.1.2016. Liput myynnissä Lippupisteessä.

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia