maanantai, 08 joulukuu 2014 15:16

U20: ”Tilaa on vähemmän kuin Euroopan kaukaloissa”

Kirjoittanut

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti viime kaudella ikäluokan maailmanmestaruuden. Mestarijoukkueen pelaajista vielä kourallinen mahtuu ikänsä puolesta U20-maajoukkueeseen, ja seitsemän viime kauden maailmanmestaria valittiin nyt MM-leiriryhmään.

Päävalmentaja Hannu Jortikan mukaan Suomi ei ota hallitsevan maailmanmestarin asemastaan paineita.

- Se mikä on mennyttä, niin sillä ei ole merkitystä. Nyt keskitytään tähän hetkeen ja katsotaan tulevaisuuteen. Joukkueen kanssa asiat on käsitelty, ja tästä nyt valitusta MM-leiriryhmästä muotoutuva joukkue on kuitenkin eri joukkue kuin se viime vuoden joukkue, Jortikka kertoo.

Ennen MM-kilpailujen alkamista Suomi harjoittelee Vierumäellä, ja pelaa Kanadassa kaksi harjoitusottelua. Kanadassa pelattavissa maailmanmestaruuskilpailuissa Suomi pelaa samassa alkulohkossa USAn, Slovakian, Kanadan ja Saksan kanssa.

- Meillä on työteliäs joukkue, joka on sitoutunut siihen, että laitetaan itsensä likoon joukkueen puolesta. Joukkueemme on fyysisesti pienikokoisempi verrattuna pohjoisamerikkalaisiin ja joihinkin eurooppalaisiinkin joukkueisiin.

Viime kaudella Suomi voitti maailmanmestaruuden Ruotsissa järjestetyissä kisoissa. Pohjois-Amerikassa pelataan kuitenkin pienemmässä kaukalossa kuin mitä Euroopassa.

- Tilaa on vähemmän kuin Euroopan kaukaloissa, ja sekin aiheuttaa omat haasteensa. Alkulohko on kova, ja nykyään näissä kisoissa ei ole yhtään helppoa joukkuetta. Jokaiseen voittoon pitää olla tyytyväinen, Jortikka päättää.

Suomen MM-leiriryhmä julkaistiin maanantaina Leijona-lounaalla Helsingissä:

U20: Tästä ryhmästä valikoituvat maailmanmestaruuden puolustajat

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia