tiistai, 28 lokakuu 2014 16:10

U19 // Rauli Urama: ”Aktiivista ja mielenkiintoista jääkiekkoa”

Kirjoittanut
Kaapo Kähköselle maajoukkuetehtävät ovat jo tuttuja. Kaapo Kähköselle maajoukkuetehtävät ovat jo tuttuja. Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue eli niin sanottu alle 20-vuotiaiden maajoukkueen haastajaryhmä pelaa marraskuun 7.-9. päivä Tshekkiä vastaan Salossa, Forssassa ja Lohjalla.

Suomen joukkueen pelaajamateriaali on erittäin mielenkiintoinen. Hyökkääjät Saku Kinnunen ja Otto Rauhala kuuluivat viime kaudella nuorten maailmanmestaruuden voittaneeseen Suomen joukkueeseen, ja heidän lisäkseen esimerkiksi TUTO Hockeyn maalivahti Kaapo Kähkönen sekä hyökkääjät Teemu Turunen ja Joose Antonen ovat esittäneet hyviä otteita Mestiksessä.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkueelle Salossa, Forssassa ja Lohjalla pelattavat Tshekki-maaottelut ovat kauden ainoa tapahtuma. Pelaajat antavat näyttöjä ja voivat tavoitella paikkaa alle 20-vuotiaiden MM-joukkueesta.

- Alle 19-vuotiaiden maajoukkueen merkitys on suuri askeleena alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueiden välillä. Alle 18-vuotiaiden MM-kilpailujen jälkeen pelaajat siirtyvät seuraavaan ikäluokkaan, mutta hyppy alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen voi olla suuri, U19-maajoukkuetta marraskuun alun otteluissa luotsaava Rauli Urama kertoo.

- Nyt saadaan yksi kansainvälinen turnaus näille alle 20-vuotiaiden joukkueen ulkopuolellekin tässä vaiheessa jääneille pelaajille, ja samalla kolmella paikkakunnalla on tarjolla erittäin mielenkiintoisia ja kansainvälisiä jääkiekko-otteluita.

U19-maajoukkue toimii myös jääkiekon uusien virtausten testipaikkana.

- Peli muuttuu, ja maajoukkueisiin tuodaan uudenlaista strategiaa. Tässä joukkueessa testataan erilaisia uusia asioita, ja niitä siirretään sitten hiljalleen nuoremmille ikäluokille.

- Haemme uusia ulottuvuuksia muun muassa hyökkäysalueen hyökkäyspeliin ja pelinkääntämiseen. Puolustuspelaamisen haetaan uutta ideologiaa ja aloituksiin sekä alivoimapelaamiseen panostetaan. Myös uusiin sääntöihin on kiinnitetty tämän ryhmän kanssa huomiota.

Tshekin ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat samaan aikaan Tshekissä neljän maan turnauksessa. Tshekistä Suomeen lähetettävä U19-maajoukkue on Suomen vastaavan tavoin sekoitus viime kauden U18-ikäisiä pelaajia ja jo viime kaudella vanhemmissa ikäluokissa esiintyneitä pelaajia.

- Taitava joukkue sieltä on varmasti tulossa vastaan. Kokonaisuutena tarjolla on mielenkiintoista ja aktiivista jääkiekkoa, Urama päättää.

 

U19-maajoukkueen otteluohjelma:

Pe 7.11. klo 18:30 Suomi - Tshekki, Salo
La 8.11. klo 16:00 Suomi - Tshekki, Forssa
Su 9.11. klo 12:00 Suomi - Tshekki, Lohja

Lippujen ennakkomyyntipaikat:

Salo: Kiekkohait toimisto, Helsingintie 8 & Intersport Salo, Kauppakeskus Linjuri
Forssa: Intersport Forssa
Lohja: Ravintola Oliver´s

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.

Etsi sivustolta