sunnuntai, 05 tammikuu 2014 22:50

U20: Suomi sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen!

Kirjoittanut
U20: Suomi sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen! Anu Laitila

Suomi on voittanut nuorten alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Kisaisäntä Ruotsi kaatui klassikkofinaalissa jatkoerässä luvuin 3-2.

Kuten edellisessäkin Ruotsi-ottelussa, Nuoret Leijonat sai otteluun jälleen sensaatiomaisen alun. Ottelua oli pelattu tällä kertaa vain 28 sekuntia, kun Esa Lindell iski jälleen ottelun alkuhetkillä. Ruotsi sisuuntui takaiskusta ja vyörytti hyökkäyksen toisensa perään Juuse Saroksen vartioimaa maalia kohtaan. Suomi kesti kuitenkin erän ilman takaiskuja, joten tauolle mentin Nuorten Leijonien johdossa.

Toinen erä jatkoi ensimmäisen suuntaviivoilla ja Ruotsi jatkoi hurjaa painostusta. Tämä tuottikin tulosta Julius Hongan mennessä istumaan kahden minuutin jäähyä kiinnipitämisestä. Jäähy ehti vanheta vain 13 sekuntia Lucas Wallmarkin tykittäessä komean vedon ohi Suomea kannatelleen Saroksen. Nuorten Leijonien kuitti tuli kuitenkin välittömästi, kun turnauksen maalikuningas Saku Mäenalanen teki jo turnauksen seitsemännen maalinsa. Suomi pääsi maalinsa jälkeen vauhtiin ja pelitapahtumat tasoittuivat huomattavasti. Ruotsi käänsi kuitenkin ruuvia tiukemmalle erän lopussa, mutta Nuoret Leijonat kesti ja lähti toiselle erätauolle yhden maalin johdossa.

Jos kaksi ensimmäistä erää etenivät samoissa merkeissä Ruotsin painostaessa, ei kolmas erä tehnyt poikkeusta. Suomi joutui erässä pahoihin jäähyvaikeuksiin ja kolmannella yrityksella Ruotsin ylivoima iski ja toi pelin tasoihin Christian Djoosin lyöntilaukauksella. Kun erässä ei enempää maaleja nähty, oli edessä jatkoaika.

Jatkoajalla riitti tilanteita kummassakin päädyssä, mutta lopulta Rasmus Ristolaisen rohkea nousu maalille ratkaisi pelin ja maailmanmestaruuden Suomelle. 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia