sunnuntai, 05 tammikuu 2014 10:48

Kapteenit ja pistepörssin kärkimiehet vastakkain MM-finaalissa: Filip Forsberg vs. Teuvo Teräväinen

Kirjoittanut
Forsberg vai Teräväinen? Forsberg vai Teräväinen? Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Kapteeni Forsberg vastaan kapteeni Teräväinen. Pistepörssin ykkönen vastaan pistepörssin kakkonen. Kumpi nostaa sunnuntaina pokaalin?

Joukkueena voitetaan ja hävitään, mutta sunnuntain finaalipelin Ruotsi-Suomi sisällä on monia herkullisia "pieniä kamppailuja". Yksi mielenkiintoisimmista on joukkueiden kapteenien välillä: Kumpi johdattaa ryhmänsä mestariksi, Teuvo Teräväinen vai Filip Forsberg?

Kapteenit lähtevät finaaliin - formulakielellä - rinnakkain kahdesta ensimmäisestä lähtöruudusta. Forsberg on joukkueensa paras pistemies ja koko turnauksen pistepörssin ykkönen, Teräväinen taas Suomen pisteykkönen ja turnauksen pörssissä sijalla kaksi.

Tehoissa kaksikon erot ovat hiuksenhienot. Molemmilla on kaksitoista pistettä, mutta Forsbergilla enemmän maaleja (4-2). Teräväinen taas on syöttänyt tarkemmin (10-8) ja hänellä on parempi plusmiinussaldo (8-5). Jäähyminuuteissa on sopuisaa - molemmat ovat istuneet yhden pikkukakkosen.

Forsberg kantaa sunnuntain finaaliottelussa pelipaitaa numero 16. Teräväisen tunnistaa numerosta 20. Hyvä tuntomerkki on myös molempien pelipaidoissa komeileva C-kirjain.

 

 

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia