torstai, 02 tammikuu 2014 18:58

U20: Juuso Ikonen: “Pitää olla tyly maalipaikoissa”

Kirjoittanut
Tshekin David Pastranak ja Suomen Juuso Ikonen palkittiin Suomi-Tshekki-pelin parhaina pelaajina. Palkinnot jakoi Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen. Tshekin David Pastranak ja Suomen Juuso Ikonen palkittiin Suomi-Tshekki-pelin parhaina pelaajina. Palkinnot jakoi Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen. Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Nuorten Leijonien nousun käynnistänyt Juuso Ikonen perää joukkueelta tehokkuutta maalipaikoissa. JYP-hyökkääjä uskoo, että kangerrellut ylivoimapeli saadaan seuraavaan peliin kuntoon.

Tshekkiä vastaan maalin ja syöttöpisteen kerännyt Juuso Ikonen valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi tärkeässä puolivälierässä. Ottelussa Suomi hallitsi kenttätapahtumia ja Tshekki iski tappavan tehokkaasti vastaan.

- Meillä oli hyvä lähtö peliin ja hallitsimme aavistuksen verran. Kaveri kuitenkin iski paikoista aika hyvin sisään ja me tuhltailtiin, JYP:n hyökkääjä vahvisti.

Vaikka Tshekki teki toisessa erässä kaksi maalia Suomen hallitessa pelitapahtumia, ei Ikosen mukaan usko loppunut missään vaiheessa:

- Tottakai tiedettiin, että tilanne oli “tulos tai ulos” ja peli 3-1, mutta suhteellisen rauhallinen ja hyvä fiilis oli vaihtopenkillä. Uskottiin että peli kääntyy, käsiteltiin tilanne hyvin joukkueena ja ei puristettu mailaa.

Ottelun käännekohdaksi muodostuikin juuri Ikosen erän lopussa tekemä 2-3 -kavennusmaali, mihin TPS:n Rasmus Kulmala teki hienon esityön.

- Saatiin hienosti käännettyä aloituksen jälkeen kiekko ylöspäin, Kulmala veti hyvin maalille ja sain iskettyä riparin sisään, Ikonen kertoi.

Suomen nousu kantoi kolmannessa erässä ensiksi rinnalle ja lopulta ohi. Ikosen mielestä nousu lähti uskosta omaan pelaamiseen.

- Jatkettiin omaa peliä ja saatiin maalipaikkoja, joissa oltiin terävempiä. Olimme myös tarkempia omalla alueella ja Juuse (Saros) oli hyvä maalissa.


Ylivoimakuviot kuntoon

Suomen peli on kulkenut suurimmaksi osin mallikkaasti turnauksessa, mutta joukkueen ylivoimapeli on kangerrellut. Helppoa ratkaisua ylivoimapeliin ei Ikosen mukaan ole olemassa:

- Varmasti käydään läpi myöhemmin ja yritetään keksiä jotain kikkoja. Eiköhän se ole mallillaan sitten seuraavassa pelissä.

Maalipaikoissa Nuorien Leijonien on oltava nuoren hyökkääjän mukaan tylympi jatkossa.

- Ei meillä ole varaa tuhlata huippupaikkoja. Tämä on maalintekopeli ja maalit ratkaisevat, mutta muuten pelimme on ollut hyvin kuosissa.

- Seuraava peli on tärkein tähän mennessä ja lataudutaan siihen hyvin. 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia