perjantai, 22 maaliskuu 2013 11:00

Karri Kivi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi

Kirjoittanut
Karri Kivi SM-liigan kauden avaustilaisuudessa syyskuussa 2012. Karri Kivi SM-liigan kauden avaustilaisuudessa syyskuussa 2012. Marko Hannula

Karri Kivi on nimetty alle jääkiekon 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi. Kiven sopimus on kaksivuotinen ja siihen sisältyy optio kolmannesta kaudesta, jolloin alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Suomessa. Maajoukkueen rakentamisen ja valmentamisen ohella oleellinen osa päävalmentajan toimenkuvaa on aktiivinen yhteistyö seurojen kanssa.

- Olen erittäin iloinen, että saimme Kiven luotsaamaan alle 20-vuotiaita. Halusimme nuorten maajoukkueelle päätoimisen, kokeneen valmentajan ja toiminnalle jatkuvuutta pidemmän sopimuksen kautta, Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola sanoo.

Ässien päävalmentajana kuluvan kauden loppuun toimiva Kivi odottaa maajoukkueeseen palaamista innolla.

- Olen ylpeä mahdollisuudesta toimia kansainvälisessä huippukiekossa, motivoituneiden pelaajien keskellä.

Kivi oli mukana alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa valmentajana kaudella 2010-11, jolloin päävalmentajana toimi Lauri Marjamäki.

Vuoden 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kisojen pelipaikka on Ruotsin Malmö. Vuotta myöhemmin kisoja isännöi Kanada ja vuonna 2016 nuorten maailmanmestaruus ratkotaan Suomessa. Vuoden 2016 MM-kisoissa pelaava ikäluokka saa ensituntuman MM-kotikisoihin jo keväällä 2014, kun alle 18-vuotiaiden MM-kisat pelataan Lappeenrannassa ja Imatralla.

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia