tiistai, 28 joulukuu 2010 22:13

Nuorten MM: Joonas Nättinen Suomen maalitykki - kommentit!

Kirjoittanut

nattinen_joonas_2010_nelio_450px.jpg

Suomen kakkosketjun keskushyökkääjä Joonas Nättinen teki Sveitsiä vastaan jo turnauksen toisen maalinsa. Tällä kertaa se oli myös voittomaali.


Nättinen on tehnyt Suomen avausmaalin sekä USA- että Sveitsi-otteluissa. Kun maalivahti Joni Ortio nollasi Sveitsin kaikki maaliyritykset, jäi Nättisen avauserän päätössekunneilla ohjaama 1-0 -osuma voittomaaliksi.

- Minua ei ole tunnettu minään varsinaisena maalintekijänä, mutta nyt on onnistunut. Se on todella positiivinen juttu, Nättinen kertoi Sveitsi-pelin jälkeen.

Hän johtaa Suomen kakkosketjua, joissa laidoilla pelaavat Toni Rajala ja Joel Armia.

- Rajalan kanssa olen pelannut juniorimaajoukkueissa paljon, ja tunnemme toistemme pelitavan hyvin. Myös "Joppe" on snaipperityyppi, joten minun hommani on laittaa heille kiekkoa hyviin paikkoihin. Olen todella nauttinut pelaamisesta tässä ketjussa ja uskon, että kemia toimii jatkossakin.

Nättinen nauttii pelaamisesta senkin vuoksi, että hän on ollut sivussa käytännössä koko syyskauden. Nättisen akillesjänne meni poikki syyskuun maajoukkueturnauksessa ja tositoimiin hän pääsi vasta joulukuun alussa.

- On hienoa, että toivuin ajoissa pelikuntoon, täällä on mahtavaa pelata. Välillä on raskasta ja jalat aika hapoilla, mutta toistaiseksi on mennyt hyvin.

Suomen seuraava koitos on jo huomenna, kun vastaan tulee Saksa.

- Onneksi peli on vähän myöhemmin kuin tänään, niin samme nukkua vähän pidempään. Otteluohjelamme on aika haastava, mutta valmennusjohto on tehnyt hyvät suunnitelmat aikatauluineen. Saksasta minulla ei ole paljon tietoa, mutta viime vuosina se on ollut varteenotettava vastustaja. Olemme juniorimaajoukkueissa hävinneet heille, joten huomenna pitää taas onnistua jotta voitto tulee.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

25.08.-30.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Lappeenranta & Imatra


Kauden muut tapahtumat vahvistetaan myöhemmin.