sunnuntai, 13 lokakuu 2013 09:57

U18: MM-ehdokas Waltteri Hopponen tavoittelee kirkkainta mitalia

Kirjoittanut Toimitus
Waltteri Hopponen. Waltteri Hopponen. Tiina Puputti

Hyökkääjä Waltteri Hopposen mukaan Suomen Pikkuleijonilla on ensi kevään MM-kotikisoissaan tasan yksi tavoite, kirkkain mitali.

 

– Tavoittelemme kirkkainta mitalia. Mitään muuta en kisoilta halua ja mitään muuta emme lähde tavoittelemaan, Hopponen lataa.

Hopponen pelaa tällä kaudella Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Espoolaisen uusi osoite oli hetken aikaa Kanadan WHL-liigan Everett Silvertips, mutta syyskuun lopussa Hopponen sai siirron naapurimaa USA:n puolella USHL:ssa pelaavaan Sioux City Musketeers -joukkueeseen.

Hopponen on 185-senttinen ja 81-kiloinen hyökkääjä. Ja kun kokoa on, sitä kannattaa hyödyntää.

– Pyrin tavallisesti saamaan heti ottelun alkuun pari hyvää taklausta ja sytyttämään sillä joukkueeni. Onnistuneet taklaukset innostavat myös itseäni peliin mukaan ja parhaimmillaan niillä voi edesauttaa myös maalintekoa.

Hopposen kansainvälisen peliuran tähänastinen huippukohta on vuoden 2012 Nuorten olympiaturnauksen finaalin tasoitusmaali. Reilu minuutti ennen kolmannen erän päätöstä Venäjän verkkoon syntynyt osuma pelasti Suomen jatkoajalle.

Ratkaisu saatiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa Suomi oli Venäjää parempi. Vuonna 1996 syntyneiden poikien ikäluokan kansainvälinen taival sai kultaisen alun.

– Kyllähän se maali mieleen jäi. Välillä siitä tulee kavereidenkin kanssa juteltua, hekin muistavat sen. Kun näitä juniorivuosia joskus vanhempana muistelee, niin tuo maali voi jäädä päällimmäisenä mieleen.

Jollei sitten ensi keväänä tapahdu jotain vielä suurempaa.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 02 lokakuu 2013 19:50