torstai, 10 lokakuu 2013 09:53

U18: MM-ehdokas Miro Mäkinen uskoo kotiyleisön lisäävän yritystä

Kirjoittanut Toimitus
Miro Mäkinen. Miro Mäkinen. Tiina Puputti

Miro Mäkinen voitti viime keväänä toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden B-nuorten SM-sarjassa.

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut joukkue vahvistui ratkaisupeleihin, kun Nuorten SM-liigasta vapautui B-ikäisiä pelaajia kultajahtiin.

Miro Mäkiselle joukkueen vahvistuminen merkitsi siirtymistä sentterin tontilta laitahyökkääjäksi.

– Pidän itseäni puhtaasti sentterityyppinä, mutta koska A:sta tuli kaksi keskushyökkääjää, siirryin laitaan. Aluksi oli vaikeaa päästä vauhtiin, mutta kyllä se loppua kohti parani.

Runkosarjan 43 ottelussa Mäkinen merkkautti komeat tehot 19+29. Vaikka pudotuspeleissä pelipaikka vaihtui, kymmenessä ottelussa kertyivät pisteet 3+5.

– Roolini oli iso, pelasin melkein koko kauden ykkössentterinä ja sain peliaikaa sekä ali- että ylivoimalla. Viime kauden jälkeen Mäkinen määräsi itselleen ylimääräisiä laukaisuharjoituksia.

– Vetoa pitäisi kehittää, laukoa jäällä ja levyllä ylimääräisiä. Sillä se kehittyisi, hän pohti.

– Tällä kaudella taistelen paikasta A-junioreissa ja haluan itselleni hyvän roolin.
– Maajoukkueessa tavoitteenani on olla mukana jokaisessa tapahtumassa – myös kevään kotikisoissa. Olisi hauskaa päästä pelaamaan MM-kisoja kotiyleisön edessä, se tuo peliin aina lisää yritystä.

Viime kaudella kansainvälinen huipentuma tuli Romaniassa järjestetyillä Nuorten olympiafestivaaleilla, jonka jääkiekkoturnauksen Suomi voitti.

– Se oli kaikin puolin hieno tapahtuma, hyvin järjestetty ja puitteiltaan hyvä.

– Finaalissa voitimme Venäjän maalein 4–2. Venäjän peli hajosi, kun sen yksilöt pyrkivät ratkaisemaan ottelun itse. Puolustimme hyvin ja teimme paikoista maalit. Meillä on todella yhtenäinen joukkue, Mäkinen summasi.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 02 lokakuu 2013 19:51